Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Hero Mask: misdaadserie in anime vorm

Hero Mask Netflix Original anime review

Anime heeft de unieke eigenschap om animatie zo realistisch mogelijk te laten overkomen. In zoverre zelfs dat een serie evengoed live action had kunnen zijn. In mijn ogen is dat één van de coolste aspecten van anime, maar het is helemaal niet zo eenvoudig om dat voor elkaar te krijgen. Hero Mask is een goed voorbeeld van hoe je dat moet doen!

Nadat een vrouw wordt vermoord en het hoofdkantoor van SSC, een elite high-tech politie organisatie wordt aangevallen door een man die dood had moeten zijn, ontdekken ze het bestaan van vreemde maskers die de gebruikers ongewone krachten geven. Agent James Blood wordt op deze gevaarlijke zaak gezet terwijl Sarah Sinclair in het geheim onderzoek doet naar de moord op de vrouw, aanklager Monica Campbell, haar mentor.

Oog voor lichaamstaal in Hero Mask

Een nieuwe toevoeging aan dat rijtje Netflix Original anime is de crimi serie Hero Mask. Ja. Ik noem het bewust een ‘crimi’ omdat de serie vanaf de eerste seconde aanvoelt als zo’n spannende misdaad serie zoals CSI Miami. Hero Mask speelt zich zelfs af in een Europese setting. Het wordt niet hardop gezegd, maar waarschijnlijk Londen of in ieder geval in Engeland. Er wordt ook heel veel moeite gestoken in het creëren van een spannend gevoel bij de kijker.

De soundtrack speelt hierin een belangrijke rol, maar ook de manier waarop elke scène wordt opgebouwd. Er is sterke focus op de lichaamstaal van de personages. Bijvoorbeeld, tijdens een lange scène scène van een auto rit zie je het personage de handen aan het stuur klemmen, een duidelijk gebaar van frustratie of ongemak. Er wordt bewust weinig over de situatie losgelaten. Daardoor wordt er voldoende spanning en mysterie gecreeërd om de serie interessant en meeslepend te maken.

Interessante gesprekken

Door de focus op lichaamstaal van de personages krijg je ook heel veel informatie over hoe elk personage is. Ook de gesprekken tussen de personages zorgen voor diepgang in de karakters. Zo kom je er snel achter dat James Blood impulsief reageert en vaak onnodig gevaarlijke situaties creëert. Sarah Sinclair is het onhandige type, want ze stoot vaak een kop koffie om of laat een doos vol documenten uit elkaar vallen. Die subtiele details zijn veel waard in het creëren van interessante personages, zonder dat ze in bepaalde stereotypes vallen. Er zijn veel meer voorbeelden die ik kan noemen, maar ik adviseer je om zelf te gaan kijken als je nieuwsgierig bent. Ik hou hier wel van!

Veel vragen, nauwelijks antwoorden

Het enige wat ik wel jammer vind, is dat de serie uiteindelijk weinig doet met het zorgvuldig uitgestippelde verhaallijn en de potentiëel goede karakterdesigns. Elke keer wanneer een deel van de zaak werd opgelost, bleek dat niet de antwoorden te geven waar je op hoopt. Sterker nog, je blijft met veel meer vragen achter zonder een hint geven. Het lijkt er op dat er nog een tweede seizoen komt, waar hopelijk meer duidelijkheid komt. 

Ook vind ik het jammer dat de belangrijkste antagonist uiteindelijk onduidelijk blijft. Ik vond dat er geen duidelijk standpunt werd gegeven over het waarom van de ‘maskers’. Ook het doel ervan in de verhaallijn vind ik vaag. Ik hoop dat het later duidelijk wordt.

Interessant voor misdaadserie fans

Netflix laat duidelijk zien dat ze serieus zijn over anime. Vooral de ‘echte’ Netflix Original anime zoals B The Beginning en Devilman Crybaby zijn goed ontvangen door anime fans. Er werd veel over gepraat en ik vond het erg goede anime. Inmiddels ben ik er ook achter hoe je ‘echte’ Originals kunt onderscheiden van de anime die niet speciaal voor Netflix zijn gemaakt: kortere intro’s en outro’s die geschikter zijn voor de bingewatch strategie. Het heeft namelijk geen zin om een band of een liedje te promoten via theme songs die je kunt overslaan. Not so bad! Ik vind het bij een anime als dit wel toepasselijk.

Als je anime zoals B The Beginning en Psycho-Pass leuk vind, of van misdaadseries in het algemeen houd, is dit ook zeker een interessante serie voor jou. Er moeten nog heel veel antwoorden gegeven worden om het verhaal duidelijk te maken. Daarom smaakt Hero Mask wel naar meer!

Hero Mask kun je kijken op Netflix!

TLDR

Overall
7.2/10
7.2/10
 • Verhaal - 6/10
  6/10
 • Personages - 7/10
  7/10
 • Animatie & tekenstijl - 7/10
  7/10
 • Geluid & soundtrack - 8/10
  8/10
 • Amusement - 8/10
  8/10
Sending
User Review
0 (0 votes)

Trailer

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: