Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Cells at Work: biologieles, maar dan leuk?!

Cells at Work anime review

Anime kan over alles gaan, dus eigenlijk was ik niet verbaasd toen er in de zomer van 2018 een serie uit kwam die zich afspeelt in het menselijk lichaam. Ik heb eindelijk tijd gehad om deze serie te kijken. Wat heb ik geleerd dankzij Cells at Work!?

Momenteel ben ik bezig met een grote inhaalslag wat betreft anime die ik de afgelopen tijd gemist heb. De eerste kandidaat is een serie waar de afgelopen zomer veel over gepraat heb. Een anime die je biologie docent wel eens zou kunnen waarderen.

Cells at Work! ofwel Hataraku Saibou! is gebaseerd op een gelijknamige manga van Akane Shimizu. De serie geeft alle cellen in ons lichaam een menselijke versie. In de serie volgen we een jonge Rode Bloedcel die voor het eerst aan het werk is. Ze raakt nogal verdwaald en wordt aangevallen door bacteriën. Gelukkig is daar de gewelddadige, maar vriendelijke Witte Bloedcel om haar te redden. Klinkt…leuk toch?

Er is altijd actie in ons lichaam!

Het is een fascinerende serie die de typische shounen formule gebruikt om de kijker iets bij te leren over wat er in het lichaam gebeurt. Bacteriën worden weergegeven als monsters die iedere kans grijpen om het lichaam binnen te dringen. Een schaafwond, griep, hooikoorts en zelfs kanker komen aan bod. Cells at Work legt telkens uit wie welke rol heeft in het schouwspel.

De tekenstijl is charmant en er is duidelijk goed nagedacht over de beeldvorming. Hoe gek de anime ook lijkt, de gebeurtenissen stemmen overeen met wat er daadwerkelijk in het lichaam gebeurt.

Je schiet raketten af als je niest.

Hoe laat je zien dat virussen cellen infecteren? Beeld het uit als een zombie invasie. Je schiet bacteriën met een raket af als je niets? Makes sense! Het enige waar ik wat moeite mee had was hoe kanker werd uitgelegd. Ja, die gruwelijke ziekte komt ook voorbij.

Soms vond ik de educatieve informatie die in beeld komt overdadig. De actie wordt daarbij onderbroken en dat kan irritant zijn. Gelukkig is dat een klein minpunt bij een anime die gewoon erg goed is.

Cells at Work: leerzaam entertainment

Als er één ding is dat Cells at Work! ons leert, is dat er heel veel gebeurd in ons lichaam. Gebeurtenissen die ons in leven houden. Het is niet erg om eraan herinnerd te worden dat je goed voor jezelf, meneer Witte Bloedcel en Rode Bloedcel moet zorgen. Kortom, kijk deze anime en wordt een stuk wijzer!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: