Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Wotakoi: vind die partner in crime

Wotakoi: Love is Hard for Otaku

Als er één ding is dat Wotakoi: Love is Hard for Otaku ons leert, dan is het dat een gekke interesse hebben zo erg niet hoeft te zijn. Het kan mensen bij elkaar brengen en zelfs leiden tot liefde. Of deze anime ook liefde verdient? Dat ga ik je vertellen!

Narumi is van werkgever veranderd, omdat die ontdekte dat ze een otaku is. Niet zomaar een otaku, maar een ‘fujoshi’. Als je zo’n die-hard yaoi manga fan bent, dan kun je inderdaad rare reacties verwachten. Bij haar nieuwe werkgever hoopt ze dat detail te verbergen.

Dat idee valt snel in duigen wanneer een jeugdvriend een collega blijkt te zijn. Hij kent haar geheim, dus moet ze er heel gauw voor zorgen dat hij zijn mond niet voorbij praat. Is hij een partner in crime, of zelfs meer dan dat?

Romantiek op de werkvloer

Veel romantische komedie anime spelen zich af op school. Daar is niets mis mee, maar als een werkende volwassene is dat soms niet genoeg. Daarom ben ik erg blij wanneer er een serie verschijnt die zich afspeelt op de werkvloer.

Wotaku ni Koi wa Muzukashii is de Japanse titel van de manga door mangaka Fujita, waar de anime op gebaseerd is. De anime studio is A-1 Pictures en de regie is verzorgd door Yoshimasa Hiraike (o.a. Working!!).

Wotakoi is een niet erg opvallende anime. De soundtrack en animatie zijn goed, maar vrij ‘standaard’. De intro vond ik wel leuk met catchy muziek en beweeglijke animaties. Altijd leuk wanneer de personages dansen in de intro. Nou ja, het valt niet op wanneer je de intro na één keer steeds overslaat.

Feelgood komedie en romantiek.

Inhoudelijk is de serie interessanter om over te praten. Het is een ‘feelgood’ komedie die erg vergelijkbaar is met Recovery of an MMO Junkie. Ook het onderwerp is bijna hetzelfde. Ook in dit geval duikt de serie in het liefdesleven van een persoon die een ‘aparte’ interesse heeft. Hana is fan van yaoi, een gegeven dat je niet vol trots met medemensen kunt delen.

De serie laat erg herkenbare momenten zien en dat is al heel goed voor de lachspieren. De romantiek brengt ook veel schattige momenten met zich mee, die zich niet beperken tot de twee hoofdpersonages. Ik heb de hele serie met een grote glimlach – en soms rollend over de grond uitgekeken. Meer heb ik soms niet nodig om een anime te waarderen.

Een bijzondere hobby kan verbinden

Wat Wotakoi ook laat zien, is hoe een specifieke interesse mensen ineens bij elkaar te brengen. Je hoeft niet op je werk te gaan roepen dat je boys-love manga leest, maar als je voorzichtig een gesprek erover begint, heb je kans dat je de liefde van je leven vind. Iets met ‘soort zoekt soort’? Daarom is deze anime een absolute aanrader voor echte otaku!

Wotakoi: Love is Hard for Otaku is te zien op Prime Video!

https://www.youtube.com/watch?v=CkkmlBeTa58

Prime Video test

De komende weken test ik de streaming service Prime Video van Amazon. Binnenkort volgt een recensie van Dororo en mogelijk een aantal andere anime op deze streamingdienst. Uiteraard geef ik ook mijn mening over de service!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

1 reactie

  1. Eline schreef:

    Ik vond deze serie ook erg vermakelijk! Als het goed is komt er nog een special, ik ben benieuwd ?

  1. 14 februari 2020

    […] zijn meer dan genoeg anime met romantiek. Series zoals Wotakoi en Tsuredure Children vind ik ontzettend leuk. Zoete shoujo romantiek vind ik schattig. Dat is […]

Vermeldingen

  • 5x romantische anime films voor Valentijn | Animeazing.nl
  • Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: