Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Winter Anime Preview 2019 – Een duistere Osamu Tezuka!

Winter Anime Preview 2019

2019 is in volle vaart van start gegaan. Dat betekent dat er ook veel nieuwe anime series van de pers komen. In de ‘Winter Anime Preview 2019′ vertel ik onder andere over mijn eerste indruk van de nieuwe anime gebaseerd op Osamu Tezuka’s Dororo!

Bij mijn nieuwe werkgever is de winter het drukste seizoen van het jaar. Na een vermoeiende werkdag is het kijken van een serie wat mij betreft meer dan welkom. Dit seizoen heb ik besloten om Amazon’s streamingservice Prime Video te testen. Daardoor kan ik bijvoorbeeld Dororo kijken, een serie waar ik heel erg naar uit keek.

Dit keer ook twee series in de lijst die niet legaal in Nederland (of Slowakije) te streamen zijn. Aniplex of America is daarom een doorn in het oog wat mij betreft. De enige uitgever die kleinere Europese landen negeert. Dat is jammer, want deze anime zijn te leuk om niet te kijken!

The Rising of the Shield Hero

Elk seizoen heeft wel een isekai anime. Ik heb besloten om dit seizoen The Rising of the Shield Hero op te pakken en tot nu toe is de serie zeer interessant. Het hoofdpersonage wordt na het lezen van een boek, naar een andere wereld getransporteerd. Deze hele introductie is precies zoals andere isekai anime, maar waar het veranderd is wanneer hij vals wordt beschuldigd van het aanvallen en bestelen van een vrouw. De hele wereld keert zich tegen hem en dus besluit hij de anti-hero uit te hangen. Waarom zou hij het lieverdje uithangen als iedereen hem toch uitkotst?

Welke draai zal deze anime geven aan het isekai genre? Ik ben wel benieuwd!

The Rising of the Shield Hero is te zien op Crunchyroll!

Boogiepop and Others

Na de eerste drie afleveringen gezien te hebben, is mij heel goed duidelijk waar de light novel series zoals Monogatari van Nisio Isin, Bakkano! en Durarara!! van Narita Ryohgo door geïnspireerd zijn. De light novel Boogiepop an Others van Kadono Kohei uit 1998 is erg invloedrijk geweest.

In 2000 kwam er al een anime versie van uit onder de titel Boogiepop Phantom. Met de nieuwe Boogiepop and Others wordt deze klassieker nieuw leven in geblazen. Daar ben ik wel blij om, want ik hou van series waarin de chronologie door elkaar gehusseld is. Dat zorgt voor extra verwarring en mysterie!

Boogiepop and Others is te zien op Crunchyroll.

Kaguya-sama: Love is War

Liefde kan een gevecht zijn op leven en dood. In ieder geval is dat zo tussen de president Yuu en vice president Kaguya van de studentenraad op Shuchiin Academy. Het is een school voor rijke of zeer getalenteerde leerlingen. Yuu en Kaguya zijn de crème de la crème van de school.

En ze zijn te trots om elkaar de liefde te verklaren. Ondanks dat hun gevoelens duidelijk genoeg zijn. Wie geeft als eerste toe en vraagt de ander uit? Na het zien van de eerste twee afleveringen, is nog weinig zeker…

Wat wel zeker is, is dat het een te leuke anime is om over te slaan!

Deze anime is niet legaal te streamen in Nederland. Steun de anime industrie anders!

The Promised Neverland

Anime kan je heel goed verleiden. Hoe schattig de designs van de weeskinderen in The Promised Neverland er uit zien, zo grimmig is het verhaal. Laat dat een waarschuwing zijn. Verder is het het beste als je zo min mogelijk weet, dan geniet je optimaal van de spanning.

Het enige wat ik kan vertellen, is dat het verhaal drie weeskinderen volgt die ondanks hun omstandigheden gelukkig zijn. Wanneer ze 12 jaar zijn, verlaten ze het weeshuis maar wat er daarbuiten plaatsvind, weten ze niet. Welke mysteries gaan en schuil in de buitenwereld?

De eerste afleveringen vond ik zo goed, dat ik geen spijt heb om een zonde te begaan…

The Promised Neverland is NIET legaal te streamen in Nederland!

Dororo

Het is mijn favoriete manga van Osamu Tezuka die ik tot nu toe gelezen heb. De serie volgt een samurai die geboren is zonder ledematen en zintuigen. Zelfs zijn gezicht en huid ontbrak. Kortom: zijn geboorte was best wel een beetje griezelig. Hyakkimaru is zo geboren, omdat zijn egoïstische vader de demonen opriep hem meer macht te geven. In ruil daarvoor moest hij iets waardevols teruggeven. En wat is er meer waardevol dan het geluk van een pasgeboren kind? Het is één van Osamu Tezuka’s meer volwassen en duistere manga’s.

De nieuwe anime Dororo volgt hetzelfde verhaal en mijn eerste indruk van de serie is heel goed. Ze hebben heel wat gesleuteld aan het verhaal, maar geeft het zonder aan sfeer en charme van de oude manga in te leveren een fris, modern jasje. De eerste afleveringen hadden mij gelijk te pakken. Aangezien Hyakkimaru in deze versie maar 12 demonen (in plaats van 48) demonen moet verslaan om zijn ledematen terug te krijgen, is er hoop op een sterk afgerond einde!

Dororo is te zien op Prime Video!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: