Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Cute High Earth Defense Club LOVE! LOVE! LOVE!

Cute High Earth Defence Club Love Love Love

De locatie is een sportveldje bij een school. Het is bijna leeg, op een vijftal personen na. Zij gooien een bal over, duidelijk als een manier om wat tijd te doden. We zien het vijftal van zo ver weg dat ze niet herkenbaar zijn, maar door hun stemmen herkennen we dit hen als Atsushi, En, Io, Ryu, en Yumoto, oftewel de Earth Defense Club (lol)…

Cute High Earth Defense Club LOVE! LOVE! LOVE! opent met dit shot, dat verbazingwekkend lang doorgaat. De personages zijn geanimeerd met 3D animatie, van zo’n grote afstand dat de modellen alleen maar het idee van een persoon hoeven over te brengen. Animatie zo lui kan alleen maar van Cute High Earth Defense Club LOVE! komen. Deze speciale aflevering treedt in de traditie van de serie en toont geen grotere ambitie dan het absolute minimum dat nodig is om een geanimeerd programma van een uur lang te maken. De eerste twee seizoenen maakten dat goed met een flinke dosis humor. Doet Cute High Earth Defense Club LOVE! LOVE! LOVE! dat ook?

Cute High Earth Defence Club Love Love Love

Een traag scenario

Deze speciale aflevering begint direct na het tweede seizoen. De studentenraad, Caerula Adamas, is terug van hun uitwisseling. De Beppu tweeling is op school gebleven, en leven nu normale levens als leerling. En ook de leden van de Earth Defense Club leiden nog steeds hun luie leven, ondanks de steeds dichterbij komende diploma uitreiking.

Dat betekent dat, behalve het overgooien van ballen, ze nog steeds naar het lokale badhuis gaan en  daar hun domme Seinfeldiaanse gesprekken voeren. Ook hier krijgen we dat weer te zien. Tijdens de verplichte badhuis scène krijgen we ook karakter specifieke liedjes te horen, met daaronder beelden van de voorgaande seizoenen. Daardoor krijgen we eindelijk een beetje inzicht in het karakter van Ibushi Arima, maar voor het grootste gedeelte is de eerste helft van Cute High Earth Defense Club LOVE! LOVE! LOVE! vooral tijdrekkerij.

De tweede helft daarentegen speelt zich uit als een normale aflevering. Vlak voordat de diploma uitreiking begint, verschijnt een monster die de ceremonie wilt tegenhouden. Normaal gesproken zou dat geen probleem zijn voor de Earth Defense Club, maar Yumoto is de laatste tijd niet zichzelf. Wilt hij ook niet dat de diploma uitreiking doorgaat?

Is lui zijn erg?

Wat productie betreft, weten de fans wat ze kunnen verwachten. Net als in het tweede seizoen wordt de animatie namelijk gemaakt door Studio Comet. Zoals al eerder gezegd is die animatie ontzettend lui; er word zo min mogelijk moeite in gestoken. Toch kan ik dit niet als een slechte eigenschap zien, omdat het de serie ook grappig maakt. Dat eerste shot dat ik al eerder heb beschreven vond ik heel grappig ómdat het zo lui geproduceerd was.

Deze speciale aflevering heeft misschien niet al te veel moeite gekost, toch is er een nieuwe openingssequentie gemaakt. Daarmee kunnen de fans toch nog iets leuks zien. Voor de rest is er niet veel nieuwe muziek, maar dat is niet erg. De fans zullen blij zijn om de oude, vertrouwde muzikale cues te horen.

Voor wie is deze aflevering?

De typische grappen van de serie zijn inmiddels wel bekend, en nieuwe grappen zijn er niet echt. Voor goede verhalen hoefde je sowieso niet naar deze franchise te gaan. De vraag blijft dus wel: is het waard om een uur te besteden aan Cute High Earth Defense Club LOVE! LOVE! LOVE!? 

Voor nieuwkomers zou ik in ieder geval nee zeggen. Dit is geen goede introductie, dus het is beter om het eerste seizoen op te zoeken. Voor degenen die al bekend zijn met deze franchise is het goed om na te denken aan het moment dat je het tweede seizoen zag. Als je reactie toen positief was, zal het dat nu weer zijn. Was je reactie dat niet, dan kun je het beste deze aflevering negeren.

Cute High Earth Defense Club LOVE! LOVE! LOVE! is gratis te bekijken op Crunchyroll, samen met de eerdere seizoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: