Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Romantische anime die je zullen verrassen!

verrassende romantische anime

Valentijn staat weer voor de deur en als je deze website al enige jaren volgt, dan weet je dat dit inmiddels traditie is. Een lijst met aanraders voor romantische anime. Ik heb er dit keer vier voor je, die je alleen of met je geliefde kunt kijken.

Deze anime kunnen geen grotere verschillen hebben, maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: er komt romantiek in voor. De één wat meer dan de andere. Een korte, maar schattige boys-love film met fanservice, een romantisch drama en een komedie. En ik begin met een van mijn favoriete series van Kyoto Animation.

Hyouka

Deze hartverwarmende anime die mijn waardering voor de kleine dingen in het leven heeft vergroot. Je zult niet meteen merken dat het een romantische anime is, maar er zitten veel lieve momenten in. Echte schoolromantiek.

Hyouka volgt Houtarou Oreki, een student die een kleurloos leven leidt terwijl hij zo min mogelijk energie verbruikt. Hij wordt door zijn oudere zus wordt gedwongen om de ‘Klassiekers Club’ te redden van de ondergang. Het lijkt er op dat zijn probleem is verholpen, wanneer hij ontdekt dat de club al een lid heeft: Eru Chitanda. Echter, kan hij niet ontsnappen aan Chitanda’s nieuwsgierige persoonlijkheid en wordt hij lid van de club.

Hij wordt gelukkig vergezeld door zijn vrienden, Satoshi Fukube en Mayaka Ibara. Gedreven door Chitanda’s grenzeloze nieuwsgierigheid, lossen ze kleine maar intrigerende mysteries op.

Stranger By the Shore

Voor fans van BL (boys love) is Stranger By the Shore een aanrader. Het is een schattige film die maar een uurtje van je leven vraagt. Daarnaast speelt het zich af in Okinawa en dat betekent zon, zee en warmte. En er zit ook nog fanservice in!

Shun Hashimoto is een openlijk homoseksuele aspirant-romanschrijver, die door zijn ouders in de steek is gelaten nadat hij geaardheid uit kwam. Mio Chibana is een verweesde middelbare scholier, die veel tijd doorbrengt bij de zee. De twee ontmoeten elkaar en Shun is gelijk in de ban van Mio. De dagen vliegen voorbij terwijl ze dichter naar elkaar groeien, tot Mio bekendmaakt dat hij naar het vasteland gaat. Drie jaar later keert de 20-jarige Mio terug, maar het leven van Shun is in die jaren veranderd.

Golden Time

Het is al lang geleden dat ik deze anime gezien heb, maar ik heb er toen flink van genoten. Komisch, met ook drama, spanning en romantiek. Golden Time kreeg het zelfs voor elkaar om mij een potje te laten janken. Zegt genoeg toch?

Bij een tragisch ongeluk is Banri Tada zijn geheugen kwijtgeraakt. Hij weet niets meer over zijn oude woonplaats en verleden. Nadat hij vriendschap sluit met Mitsuo Yanagisawa, besluit hij om vooruit te kijken en begint hij een nieuw leven in Tokyo.

Maar net wanneer hij begint aan zijn leven als college student, duikt de mooie Kouko Kaga op in zijn leven. Dit is het begin van een onvergetelijk jaar. Banri maakt nieuwe vrienden, wordt verliefd, maakt fouten en leert. Het is een leven dat hij nooit wil vergeten.

TONIKAWA: Over the Moon for You

Tenslotte heb ik nog deze anime met een hilarisch begin. Truck-kun flikt het weer in deze serie, maar het resultaat is heel onverwacht. Alleen al daarom is deze romantische anime een aanrader om te kijken!

Nasa Yuzaki wil zijn naam achterlaten in geschiedenisboeken. Hij is de beste op school en ziet zijn toekomstige leven al helemaal voor zich. Zijn lot is echter een wispelturige minnares. Onderweg naar huis ziet hij onderweg een mooie meid. Betoverd, wil hij oversteken maar wordt aangereden door een vrachtwagen.

Zijn leven wordt gered door het meisje. Terwijl hij bloedend naast een ambulance ligt, ziet hij hoe ze wegloopt. Ze doet hem denken aan Princes Kaguya. Hij weigert de ontmoeting aan zich voorbij te laten gaan, en strompelt achter haar aan. Ze accepteert hem, maar onder een voorwaarde: ze kunnen alleen samen zijn als hij met haar trouwt!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: