Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overย ons privacybeleid.

Recovery of an MMO Junkie

Recovery of an MMO Junkie

De anime wereld wordt tegenwoordig overspoeld met series die zich afspelen in een game. Veel is al geprobeerd, waardoor het lastig is om nog origineel te zijn. Kan Recovery of an MMO Junkie het genre nog verfrissen?

Recovery of an MMO Junkie toont dat gamen lang niet altijd zo slecht en eenzaam is als weleens wordt gedacht…

Eigenlijk stond deze serie niet op mijn verlanglijst om te kijken. Ik had al genoeg series uitgekozen om te volgen, maar na de zoveelste lovende reactie werd ik toch nieuwsgierig. Ik hou nou eenmaal van een goede romantische komedie serie.

De anime serie, in het Japans Net-juu no Susume, is een adaptatie van de gelijknamige webmanga van Rin Kokuyou.De serie is het eerste werk voor Kazuyoshi Yaginuma als regisseur. De relatief nieuwe studio Signal.MD (Napping Princess) heeft gezorgd voor de animatie.

Recovery of an MMO Junkie Moriko

Genieten van de ‘NEET’ lifestyle

Recovery of an MMO Junkie is een romantische komedie die de 30-jarige vrouw genaamd Moriko Morioka. Ze heeft ontslag genomen van haar baan en gaat genieten van een lifestyle van een NEET. Ze begint de MMO game Fruits de Mer (hoe verzin je toch zo’n naam) te spelen.

Moriko maakt een mannelijk personage aan met de naam ‘Hayashi’. In die virtuele wereld ontmoet Hayashi het aantrekkelijke meisje Lily. Zij leert hem de fijne kneepjes van de game en introduceert hem ook aan de guild waar ze in zit.

Ze werken aan hun levels, voeren allerlei missies met de andere guild leden uit en kopen lootboxes. Of ze hangen op een stille plek in-game om rustig te kunnen kletsen. Je weet wel, dat doe je allemaal in een MMO. Er zitten veel moment in die herkenbaar zijn voor MMO spelers, maar anders is het ook ontzettend grappig.

Voor ze het weet raakt Moriko verslaafd aan de game en de zorgeloze lifestyle als NEET. Ze hoeft zich niet druk te maken over make-up, kleding en sociaal contact. Een wandeling naar de supermarkt geeft meer dan genoeg frisse lucht. Haar leven is nu veel makkelijker.

Een botsing met gevolgen.

Tijdens zo’n wandeling naar de supermarkt komt Moriko letterlijk in botsing met Yuuta Sakurai, een knappe half Britse zakenman die werkt in de handel. Hij is de hele tijd bij haar gebleven tot ze wakker werd – omg zo lief <3

Na het incident blijven ze contact houden, hetzij met een beetje hulp van een gezamenlijke kennis.

Het wordt interessant wanneer blijkt dat Yuuto ook Fruits de Mer speelt – ze houden hun identiteit in het spel echter geheim, zoals iedereen. Maar hoe lang kunnen ze het geheim houden als ze elkaar beter leren kennen?

Recovery of an MMO junkie

Natuurlijke, sympathieke personages.

Moriko en Yuuto vind ik een heel leuk stel anime personages. Vanaf het begin hebben ze een natuurlijke klik, omdat ze in zekere zin allebei even onhandig zijn met communiceren. Ze piekeren allebei over hoe ze overkomen op anderen.

De overige personages zijn bijrollen, maar vormen een belangrijke steun voor de hoofdpersonages in het verhaal. Ze geven advies of helpen op de achtergrond. Precies wat goede vrienden ook zouden doen, toch?

Waarom we weleens de maatschappij willen ontvluchten.

Wat ik heel erg kan waarderen in deze anime, is dat het de NEET (Not in Education, Employment or Training) niet weergeeft in het stereotype beeld dat je snel van die mensen hebt. Nee, het zijn niet altijd nerds die te lui zijn om te werken of pleinvrees hebben.

Ten eerste is Moriko een vrouw. Ze is mooi en vriendelijk, ook al ziet ze zichzelf niet zo. Haar baan blijkt succesvol geweest te zijn, dus waarom zou ze dan stoppen? De anime laat een glimp zien van haar achtergrond. Helaas niet heel veel, maar het is ook niet echt een drama anime. Moriko is een NEET om aan haar oude leven te ontsnappen.

Daarentegen heeft Yuuto wel een vaste baan. Hij is alleen online in de avond en weekenden. Hij is aantrekkelijk en welbespraakt, maar blijkt net als Moriko altijd te piekeren over hoe hij op anderen overkomt. Dat is heel stressvol. Voor hem is gamen een manier om te ontspannen.

En voor wie niet?

Training van de lachspieren

Wat nog meer ontspannend is, is deze anime. Je weet eigenlijk al vrij snel hoe de serie gaat verlopen. Wat dat betreft is het best voorspelbaar, maar dat maakt het niet minder goed. De serie slaagt erin om je te laten meeleven met de personages.

Ik vind het een leuke aanvulling voor het game anime genre, en ongetwijfeld zal het voor een goede training van de lachspieren zorgen. De hoeveelheid humor en schattige momenten kon ik uiteindelijk niet meer tellen.

De serie is te zien op Crunchyroll!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: