Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Digimon Adventure tri Our Future: het begin van volwassenheid

Digimon Adventure Tri Our Future anime review

Het heeft even geduurd, maar de Digimon Adventure tri. filmserie is nu eindelijk compleet. Met part 6: Our Future is de grote conclusie na 2,5 jaar eindelijk onthuld. Het einde is wat de kijker vaak het beste onthoudt. Daarmee kan het een serie als deze dus maken of breken. Weet Digimon Adventure tri Our Future de kijker tevreden te stellen of laat het een zure smaak achter?

Na een intense strijd in de Digitale Wereld is de situatie treuriger dan ooit tevoren. Taichi en Daigo zijn vermist geraakt en mogelijk zelfs overleden tijdens het gevecht tussen Jesmon en Ordinemon. Tijd om daarbij stil te staan hebben de andere kinderen niet, want het lukt Ordinemon door te breken tot de echte wereld. Ordinemon is zo sterk dat de kinderen haar niet kunnen verslaan. Daarom stelt Hackmon namens Homeostatis een andere oplossing voor: een reboot van de echte wereld…

Thema’s tegenover plot

Nog steeds is onduidelijk wie nu bondgenoten van de kinderen zijn. Ze lijken op dit punt alleen maar vijanden te hebben overgehouden. Daarom worden de kinderen gedwongen hun eigen beslissingen te nemen, zoals dat van een volwassene wordt verwacht. Daarmee komen de thema’s van volwassenheid uit de eerste paar films in volle kracht terug.

Deze thema’s worden op redelijke wijze uitgewerkt. Het is op dit punt duidelijk dat het volwassen leven geen makkelijke antwoorden kent. Daarom is het vooral belangrijk om te weten wat je doelen zijn, en die vol zelfvertrouwen na te streven. Geen schokkende boodschap, maar het is wel consistent over de verschillende films. En geef toe, Digimon was thematisch gezien nooit heel ingewikkeld.

Thematisch gezien voldoet de tri. filmserie dus aan de verwachtingen, maar dat betekent niet dat het plot dat ook doet. Veel van de vragen die eerdere films opriepen worden totaal niet beantwoord. Wat is er met Himekawa gebeurd? Wat was Yggdrasils plan nu eigenlijk? Wie is die Demiurg die in de eerste film werd genoemd? Door de vragen niet te beantwoorden wordt de mogelijkheid voor een vervolg open gehouden, maar het voelt nogal verwarrend voor de kijker. En was de serie ook wel succesvol genoeg voor een vervolg?

Animatie tegenover muziek

Opnieuw is de animatie niet echt indrukwekkend, zelfs niet vergeleken met de gemiddelde tv-serie. Uitgepakt wordt er dus niet voor deze grote finale. Maar ach, als je als kijker al zo ver bent gekomen, zal de middelmatige animatie je niet storen. Er zijn gelukkig wel een paar sterke momenten in het verhaal die geen vloeiende animatie nodig hebben om te ontroeren. Daarbij mogen we ook blij zijn dat tri. nooit afschuwelijk heeft uitgezien. Vergeleken met andere Toei Animation revivals (Dragon Ball Super en Sailor Moon Crystal) valt deze filmserie enorm mee.

Daar tegenover staat het muziek. Die is niet ijzersterk of zo, maar speelt in deze film wel een goede ondersteunende rol. Enkele scènes werden daadwerkelijk beter door een goed klinkende track in de achtergrond. Het enige echte minpuntje was het gebruik van Butter-Fly in de laatste aflevering. Hoe nostalgisch dat lied ook is, vier verschillende versie in een half uur is iets te veel van het goede.

Één laatste conclusie

Het is moeilijk om nog veel te zeggen over deze laatste film van Digimon Adventure tri. Na een drietal verrassend goede films, verloor de serie nogal wat stoom. De vierde film viel enorm tegen, en de vijfde was maar een heel klein beetje beter. Our Future is weer iets beter dan het vijfde deel, maar het is geen grote verbetering.

Om een goed plot zal Digimon Adventure tri. daarom niet herinnerd worden. De echte Digimon fans zullen toch nog genoeg vinden om van te genieten in deze serie, vooral in die eerste drie films. Maar nostalgie voor de oude Adventure serie(s) is echt vereist om waarde te zien in de films. Voor niet-fans is er dus niet eens een vraag. Voor hen is deze serie niet de moeite waard.

Digimon Adventure tri Our Future is te zien op Crunchyroll.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: