Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Dragon Ball Super: Broly – Gastrecensie door Elineschrijfthier.nl

Dragon Ball Super Broly

Onlangs kwam Dragon Ball Super: Broly uit in de Nederlandse bioscopen. In het eerste weekend gingen er zelfs meer mensen naar Dragon Ball, dan naar Bohemian Rhapsody. Ook Eline van Elineschrijfthier.nl bezocht de film. Wij nodigden haar uit voor een gastrecensie!

Het leek mij dit jaar leuk om collega bloggers uit te nodigen om een gastrecensie te schrijven voor ANIMEAZING.nl. Ik vind het altijd leuk om andermans mening te lezen over anime en daarbij kan ik nu leuke blogs in de spotlight zetten. De eerste die een gastrecensie heeft geschreven, is Eline van Elineschrijfthier.nl.

Eline schrijft recensies over boeken en films, maar ook regelmatig over anime. Laatst schreef zij een leuke recensie over de film Mirai van Mamoru Hosoda!

Eerste Dragon Ball film in Nederlandse bioscoop

Onlangs was Dragon Ball Super: Broly (2018) van Toei Animation in meer dan dertig Nederlandse bioscopen te bezichtigen. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft Dragon Ball, een creatie van Akira Toriyama, miljoenen trouwe fans van over de hele wereld. Zo’n twintig jaar geleden maakte Nederland voor het eerst kennis met Dragon Ball en sindsdien is de populaire Japanse franchise niet meer weg te denken. Dat Dragon Ball Super: Broly een Nederlandse bioscoop release heeft gekregen is bijzonder, want het is de eerste uit een serie van maar liefst twintig films die dat is gelukt. Dragon Ball Super: Broly werd massaal bezocht en ook ik zag de film – samen met de grootste DB-fan die ik ken – op het witte doek. Hieronder vertel ik wat ik ervan vond. Lees je mee?

De wens van Frieza

Dragon Ball Super: Broly brengt de kijker terug in de tijd wanneer Saiyan Paragus op planeet Vegeta een sterke opvolger wil creeëren. In zijn zoon Broly vindt Paragus de ideale kandidaat om zijn verlangen naar wraak te stillen. Ondertussen is Frieza, de zoon van King Cold, aan de macht gekomen en bezig met een grote reorganisatie van het Dragon Ball universum. Na de vernietiging van planeet Vegeta is zijn volgende wens om zijn bescheiden lengte te vergroten met vijf centimeter. Om dit voor elkaar te boksen heeft hij een Dragon Ball nodig. Om dit item te bemachtigen besluit Frieza een beroep te doen op de overweldigende kracht van Broly. Maar tijdens deze missie stuiten de krachtige slechteriken op Broly’s aartsrivalen Vegeta en Goku…

Broly krijgt eindelijk zijn achtergrondverhaal

Broly, in de serie veelal neergezet als een gevoelloze vechtmachine, krijgt in Dragon Ball Super: Broly het emotionele achtergrondverhaal waar veel fans op hadden gehoopt. De film is geregisseerd door Tatsuya Nagamine die zijn steentje bijdroeg aan de animeserie Dragon Ball Super (2015-2018). Dragon Ball Super: Broly verwacht dan ook van de kijker dat hij over aardig wat kennis beschikt van de Dragon Ball-wereld. Het verhaal maakt sprongen in de tijd en hint naar diverse gebeurtenissen uit de serie. Naast het introduceren van verschillende nieuwe personages, zijn de bekende personages van de partij. Zo krijgen tegenpolen Goku en Vegeta een mooie rol in de film toebedeeld. Maar zien we ook Trunks, Piccolo, Bulma en de heilige draak Shenron voorbijkomen.

De kracht van de personages spat van het doek

Het eerste uur in Dragon Ball Super: Broly verloopt nog vrij rustig. Er wordt aandacht besteed aan het plannen van intriges, het uitwerken van emotionele zaken en de oorsprong van de Scouter, een gadget waarmee je iemands kracht kunt aflezen. Gaandeweg maakt de film zich op voor een episch eindgevecht tussen Goku en Vegeta en hun aartsvijand Broly. Deze vechtscènes worden geweldig in beeld gebracht. De onmetelijke kracht van de personages spat van het witte doek. Kleurrijke beelden wisselen elkaar af in een stroom aan sterke animatie en worden ondersteund door een dramatische soundtrack van Norihito Sumimoto. Hier en daar maakt de film gebruik van computer-generated imagery (CGI). Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het landen van Frieza’s ruimteschip. Het ziet er weliswaar vloeiend uit, maar maakt het geheel ook erg gekunsteld tegen het décor van Dragon Ball’s iconische tekenstijl.

Dragon Ball Super: Broly hint naar een vervolg

Dragon Ball Super: Broly weet een goede balans te houden tussen actie, drama en humor. Het einde van de film laat ruimte open voor een vervolg en in het geval van Dragon Ball is het niet ondenkbaar dat die er gaat komen. Laten we, na het success van Dragon Ball Super: Broly, met z’n allen hopen dat die ook in de Nederlandse bioscopen een release zal gaan krijgen.

Lees meer recensies van Eline op haar blog!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

No Responses

  1. 7 september 2021

    […] Lees de recensie van Dragon Ball Super: Broly! […]

  2. 6 maart 2022

    […] Dragon Ball Super: Super Hero is geproduceerd met CG animatie en is de opvolger van Dragon Ball Super Broly (2018). […]

  3. 10 maart 2022

    […] Dragon Ball Super: Broly […]

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: