Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

Fruits Basket: stralende remake van een geliefde shoujo klassieker

Weet je niet wat je waard bent? Misschien vind je dat geheim op je rug, wat alleen anderen kunnen zien. Dit is één van de vele mooie lessen die Fruits Basket me heeft geleerd. Zo kan het leven zoet zijn, maar ook zuur. Net als fruit. Het is een prachtige serie over de liefde en het leed van verschillende kleurrijke mensen. Het is één van mijn favoriete shoujo series en in deze recensie lees je waarom.

Oh, wat heb ik genoten van deze remake. Het haalde mijn liefde voor deze serie weer helemaal terug. Fruits Basket heeft een speciale plek in mijn hart, want het was één van de eerste anime die ik keek. De serie herinnert me aan de opwinding die ik had bij het ontdekken van meer soorten anime. Shoujo, romantische anime voor (voornamelijk) meisjes, was voor mij een geweldige vondst.

Om eerlijk te zijn, kwam de aankondiging van de remake wel als een donderslag bij heldere hemel. Ik had nooit verwacht dat Fruits Basket een nieuwe anime zou krijgen. Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat ik Tohru, Kyo, Yuki, Shigeru en alle andere personages weer op het scherm te zien.

Ontmoet de leden van de Chinese dierenriem

Fruits Basket volgt het verhaal van Tohru, een meisje dat net haar moeder is verloren. Door de gevolgen is moet ze noodgedwongen in een tent wonen. Ze komt er achter dat ze haar tijdelijke onderkomen op het terrein van de gereputeerde familie Souma heeft gezet. Ze ontdekt het huis waar ‘de prins’ van haar school woont, Yuki Souma samen met de oudere neef Shigure. Nadat Tohru haar situatie uitlegt, laten ze haar bij hun intrekken. De boel wordt dan nog gezelliger wanneer de heethoofdige Kyo voor de deur staat.

Tohru raakt betrokken bij een ruzie tussen Yuki en Kyo, waarbij ze het geheim van de Souma familie ontdekt: ze veranderen in de dieren van de Chinese dierenriem wanneer ze geknuffeld worden door iemand van het andere geslacht. De serie volgt het avontuurlijke leven van Tohru bij de Souma’s.

De klassieke shoujo bestseller schittert als nooit tevoren

De shoujo manga van Natsuki Takaya is een bestseller in Amerika. In 2001 werd er voor het eerst een anime op gebaseerd dat gezien wordt als een shoujo klassieker. De nieuwe versie is geregisseerd door Yoshihide Ibata en geproduceerd oor TMS Entertainment. Er zijn goede redenen voor de populariteit van deze serie. Fruits Basket is een mix van komedie, romantiek en drama. Er is geen moment dat verveeld.

Fruits Basket heeft een gemoderniseerde look gekregen en de karakterdesigns vind ik er geweldig uitzien. De nieuwe anime volgt de manga nauwkeuriger. Dat betekent dat bepaalde scenes (meestal komedie) uit de oude anime zijn weggelaten, maar daarvoor in de plaats hebben we een verhaal dat een wat vlotter tempo heeft. Bovendien wordt de hele manga behandelt; vanaf het tweede seizoen krijgen we het deel te zien dat nog nooit een anime heeft gekregen. Ik mis die extra humor daarom helemaal niet.

Kleurrijke personages met ontroerende verhalen

Het sterkste van de Fruits Basket manga, vond ik altijd de personages. Ze zijn heel goed geschreven, met allemaal een gedetailleerd verleden. Dat moet ook wel, wanneer wij samen met Tohru meer te weten moeten komen over de Souma’s. Er zijn veel personages en toch hebben ze allemaal een verhaal te vertellen. Zelfs de bijrollen, zoals de vriendinnen van Tohru functioneren niet alleen als een ‘plotdevice’. Ik heb heel veel respect voor Tohru, die ondanks haar eigen tragische omstandigheden, in staat is om een steun te zijn voor Yuki, Kyo en de anderen.

Echt, ik heb het zo te doen met de situaties van bijna alle personages. Yuki, Kyo en die schattige Momiji… er zijn in het eerste seizoen al genoeg momenten geweest, waarbij ik een traan weg moest pinken. Ik verwacht dat het nog erger wordt in het tweede seizoen. Ik heb de manga uitgelezen, maar dat is al zo lang geleden dat ik me niet alles goed herinner. Dat is maar goed ook, want daardoor kan ik met frisse ogen genieten van deze serie.

De onvergetelijke lessen van Fruits Basket

Het meest onvergetelijke aan Fruits Basket, vind ik de belangrijke lessen die de serie vertelt. Over de verschillende vormen van liefde, niet alleen die romantische. Liefde van familie en het liefhebben van jezelf. Fruits Basket begrijpt dat het leven niet altijd te begrijpen is. Het kan een last zijn om te dragen, zeker wanneer je alleen bent of alleen denkt te zijn.

Sinds ik de serie ken, ben ik anders naar het leven gaan kijken. Liefde draait namelijk ook om het begrijpen en accepteren van elkaars gebreken. Ik denk dat dit een hele mooie les is van Fruits Basket.

Zeg, waarom ben je hier eigenlijk nog? Je moet Fruits Basket nu gaan kijken. De anime serie kun je vinden op Crunchyroll.

TLDR

Fruits Basket
Fruits Basket poster

Date published: 6 April 2019

Country: Japan

Duration: 25 afleveringen

Author: Natsuki Takaya

Director(s): Yoshihide Ibata

Actor(s): Tohru Honda (Manaka Iwami), Kyo Souma (Yuuma Uchida), Yuki Souma (Nobunaga Shimazaki), Shigure Souma (Yuuichi Nakamura)

Genre: komedie, drama, romantiek, slice of life

Te zien op Crunchyroll

Overall
9.4/10
9.4/10
 • Verhaal - 10/10
  10/10
 • Personages - 10/10
  10/10
 • Animatie & tekenstijl - 9/10
  9/10
 • Geluid & soundtrack - 8/10
  8/10
 • Amusement - 10/10
  10/10
Sending
User Review
9.22/10 (6 votes)

Trailer


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>Ο‰< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

No Responses

 1. 9 februari 2021

  […] Romantische anime zijn er genoeg. Schattige, idealistische koppels die je laten dromen. Shoujo is het totale tegenovergestelde van shounen. Waar actie en avontuur het populairst is bij jongens, zoeken meisjes liever naar schattigheid en liefde. Natuurlijk is dit generalisatie, maar je ziet op die manier vrij snel voor welke doelgroep een anime bedoeld is. Dus zoek je naar romantische anime films of series? Let op het genre shoujo! Voorbeelden van shoujo anime series zijn Yona of the Dawn en Fruits Basket. […]

 2. 17 april 2021

  […] zet ik nooit sequels op deze lijst, maar voor Fruits Basket maak ik dit keer een uitzondering. Want damn, wat is het toch een mooie serie. Het is mijn […]

 3. 26 februari 2022

  […] Fruits Basket: stralende remake van een geliefde shoujo klassieker […]

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: