5x romantische anime films voor Valentijn

Persoonlijk heb ik niets met Valentijn. Ik ben nog altijd single, dus 14 februari is voor niet speciaal voor me. Enkel een vriendin van me is dan jarig, dus stuur ik haar op die dag heel veel liefde voor haar verjaardag. Wel kijk ik graag shoujo en romantische anime. De vijf films in dit blog hebben me zelfs een waterval van tranen gebracht. Wil je dus een potje janken deze dagen? Alsjeblieft! ūüėÄ

Er zijn meer dan genoeg anime met romantiek. Series zoals Wotakoi en Tsuredure Children vind ik ontzettend leuk. Zoete shoujo romantiek vind ik schattig. Dat is bovendien mijn favoriete manga genre om te lezen. Mits die manga serie al compleet is, want ik wil altijd dat het koppeltje zo snel mogelijk bij elkaar is. (Lees: ik lees zo’n manga in √©√©n avond helemaal uit).

Als je geen zin hebt om tijd te besteden aan een serie, dan zijn er altijd de films nog. Ik heb er heel wat gezien en ik zou ze allemaal wel kunnen delen, maar dan wordt dit blog te lang. Daarom heb ik speciaal voor Valentijn mijn 5 favoriete romantische anime opgezocht.

Hotarubi no Mori e

Genres: bovennatuurlijk, romantiek, drama | Duur: 45 minuten

Hotarubi no Mori e ofwel ‘Into the Forest of Fireflies’ Light’ liet een blijvende indruk bij me achter. Deze korte anime film gaat over het kleine meisje Hotaru. Ze verdwaalt in het bos waar ze een jongen ontmoet. Wanneer ze hem probeert aan te raken, krijgt ze een klap op haar hoofd. Gin, zoals hij het, is een bosgeest en hij zal verdwijnen als een mens hem aanraakt. Ondanks dit limiet worden ze vrienden. Hotaru komt elke zomer met hem spelen in het bos. Hun vriendschap veranderd langzaam in een mooie, maar buitengewoon kwetsbare band.

Deze film is gebaseerd op een gelijknamige manga van Yuki Midorikawa (Natsume Yuujinchou). Houd zakdoekjes bij de hand tijdens het kijken!

Hal

Genres: romantiek, sci-fi | Duur: 60 minuten

Hal is het hartverscheurende verhaal over het meisje Kurumi dat rouwt om haar vriend, die bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen. In de hoop haar pijn te verzachten geeft een wetenschapper een robot de opdracht om de gedaante van Haru aan te nemen. In eerste instantie wil ze niets met hem te maken hebben. Naarmate ze meer dagen met elkaar doorbrengen, groeien ze naar elkaar toe.

The Garden of Words

Genres: drama, psychologie, romantiek, slice-of-life | Duur: 46 minuten

Eigenlijk kun je zeggen dat alle films van Makoto Shinkai geschikt zijn voor een romantische filmavond. Eigenlijk gaan al zijn films over de liefde. Elke film stelt een andere vraag, maar draait over afstand en hoe die afstand overbrugd kan worden. Afstand in alle betekenissen van dat woord. Want wat dacht je van het afstand in leeftijd?

Dat is waar The Garden of Words over gaat. Als je deze film gezien hebt, maak je je geen zorgen over het uiterlijk van water en regen in Weathering With You. Dat kan ik je alvast zeggen. Deze film gaat over een scholier droomt ervan om schoenmaker te worden. Hij spijbelt van school om te oefenen. Tijdens een regenbui schuilt hij in een park onder een afdakje, als hij een mysterieuze vrouw ontmoet die zeker tien jaar ouder is. Hij besluit om voor haar nieuwe schoenen te maken en elke keer als ze elkaar onder het afdakje ontmoeten, groeit zijn liefde voor haar. Hij is nog een tiener. Zij is volwassen. Kan een liefde met zo’n groot leeftijdsverschil stand houden?

Origin: Spirits of the Past

Genres: avontuur, drama, sci-fi, fantasie, romantiek | Duur: 1 uur en 34 minuten

Na een mislukt experiment is het leven op aarde compleet veranderd en leven de mensen in een continue strijd met de natuur. In een dorp waar mensen in harmonie met het rusteloze bos leven, ontdekt de jonge Agito een vreemde ruimte diep in het bos waar hij een meisje doet ontwaken dat 300 jaar heeft geslapen.

Agito raakt al snel bevriend met Tula, zoals het meisje heet, maar als de leiders van de naburige stad Ragna hier lucht van krijgen, wordt ze meegenomen. Ragna is een stad dat voortdurend in oorlog is met de natuur en de leiders denken dat Tula de sleutel is, maar Agito is vast besloten haar terug te halen voordat ze hun plannen kunnen uitvoeren.

Whisper of the Heart

Genres: avontuur, drama, fantasie, romantiek en slice-of life | Duur: 1 uur en 51 minuten

Uiteraard mag een Studio Ghibli film niet ontbreken in deze lijst, maar in plaats van Spirited Away of Howl’s Moving Castle zet ik deze minder bekende film ‘Whisper of the Heart’ in de schijnwerpers. De tekenfilm gaat over Shizuku die tijdens de zomervakantie hoopt haar talent te ontdekken.

In de trein ziet ze dat er een gewone kat ‘meereist’ en uit nieuwsgierigheid volgt ze het beestje om zo uiteindelijk bij een bijzondere antiekwinkel terecht te komen. Daar ziet ze een charismatisch beeldje van een kat en ontmoet ze de kleinzoon van de winkeleigenaar. Ge√Įnspireerd door De Baron en het winkeltje, schrijft Shizuku een boek, terwijl ze ondertussen ook een band krijgt met Seiji en een lied voor school.

Whisper of the Heart komt op 1 april uit op Netflix!

Lekker janken bij deze anime films.

Ik realiseer me nu dat 3 van de 5 films in dit blog eerder drama’s zijn dan romantische films…. Over hoe liefde ook pijn kan doen. Geweldig! Lekker een potje janken tijdens Valentijn…

Geniet er van! XD


Like je dit?

Laat het ons weten! Dat kun je doen op verschillende manieren:

Laat je ook een reactie achter? Thanks!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


%d bloggers liken dit: