Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

5x romantische anime films voor Valentijn

5x romantische anime films met liefde voor Valentijn

Persoonlijk heb ik niets met Valentijn. Ik ben nog altijd single, dus 14 februari is voor mij niet speciaal. Een doodnormale dag. Of niet? Er zijn talloze liefdesverhalen in anime die mij sentimenteel maken. Dat vind ik de beste. Daarom wil ik in dit blog mijn favoriete romantische anime films met je delen. Wil je dus een potje janken deze dagen? Alsjeblieft! 😀

Romantische anime zijn er genoeg. Schattige, idealistische koppels die je laten dromen. Shoujo is het totale tegenovergestelde van shounen. Waar actie en avontuur het populairst is bij jongens, zoeken meisjes liever naar schattigheid en liefde. Natuurlijk is dit generalisatie, maar je ziet op die manier vrij snel voor welke doelgroep een anime bedoeld is. Dus zoek je naar romantische anime films of series? Let op het genre shoujo! Voorbeelden van shoujo anime series zijn Yona of the Dawn en Fruits Basket.

Als je liever naar films kijkt, is er ook een enorme keuze aan romantische anime films. Hele bekende zijn Howl’s Moving Castle, Your Name en Weathering With You. Er zijn nog veel meer schitterende verhalen. Als je van romantiek houdt, dan zijn deze tips mijn cadeau voor Valentijn aan jou!

Hotarubi no Mori e

 • Regie: Takahiro Ōmori;
 • Animatie: Brain’s Base;
 • Genres: bovennatuurlijk, romantiek, drama;
 • Duur: 45 minuten.

Hotarubi no Mori e ofwel ‘Into the Forest of Fireflies’ Light’ liet een blijvende indruk bij me achter. Deze korte anime film gaat over het kleine meisje Hotaru. Ze verdwaalt in het bos waar ze een jongen ontmoet. Wanneer ze hem probeert aan te raken, krijgt ze een klap op haar hoofd. Gin, zoals hij het, is een bosgeest en hij zal verdwijnen als een mens hem aanraakt. Ondanks dit limiet worden ze vrienden. Hotaru komt elke zomer met hem spelen in het bos. Hun vriendschap veranderd langzaam in een mooie, maar buitengewoon kwetsbare band.

Deze film is gebaseerd op een gelijknamige manga van Yuki Midorikawa (Natsume Yuujinchou). Houd zakdoekjes bij de hand tijdens het kijken!

Hal

 • Regie: Ryoutarou Makihara;
 • Animatie: Wit Studio;
 • Genres: romantiek, sci-fi
 • Duur: 60 minuten
 • Te streamen op Crunchyroll (VPN nodig).

Hal is het hartverscheurende verhaal over het meisje Kurumi dat rouwt om haar vriend, die bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen. In de hoop haar pijn te verzachten geeft een wetenschapper een robot de opdracht om de gedaante van Haru aan te nemen. In eerste instantie wil ze niets met hem te maken hebben. Naarmate ze meer dagen met elkaar doorbrengen, groeien ze naar elkaar toe.

The Garden of Words

 • Regie: Makoto Shinkai
 • Animatie: CoMix Wave Films
 • Genres: drama, psychologie, romantiek, slice-of-life
 • Duur: 46 minuten

Eigenlijk kun je zeggen dat alle films van Makoto Shinkai (Your Name, Weathering With You) geschikt zijn voor een romantische filmavond. Eigenlijk gaan al zijn films over de liefde. Elke film stelt een andere vraag, maar draait over afstand en hoe die afstand overbrugd kan worden. Afstand in alle betekenissen van dat woord. Want wat dacht je van het afstand in leeftijd?

Dat is het thema van The Garden of Words. Deze film volgt een scholier die ervan droomt om schoenmaker te worden. Hij spijbelt van school om te oefenen. Tijdens een regenbui schuilt hij in een park onder een afdakje, als hij een mysterieuze vrouw ontmoet die zeker tien jaar ouder is. Hij besluit om voor haar nieuwe schoenen te maken en elke keer als ze elkaar onder het afdakje ontmoeten, groeit zijn liefde voor haar. Hij is nog een tiener. Zij is volwassen. Kan een liefde met zo’n groot leeftijdsverschil stand houden?

Origin: Spirits of the Past

 • Regie: Keiichi Sugiyama;
 • Animatie: GONZO;
 • Genres: avontuur, drama, sci-fi, fantasie, romantiek;
 • Duur: 1 uur en 34 minuten;
 • Te koop op dvd via Bol.com.

Na een mislukt experiment is het leven op aarde compleet veranderd en leven de mensen in een continue strijd met de natuur. In een dorp waar mensen in harmonie met het rusteloze bos leven, ontdekt de jonge Agito een vreemde ruimte diep in het bos waar hij een meisje doet ontwaken dat 300 jaar heeft geslapen.

Agito raakt al snel bevriend met Tula, zoals het meisje heet, maar als de leiders van de naburige stad Ragna hier lucht van krijgen, wordt ze meegenomen. Ragna is een stad dat voortdurend in oorlog is met de natuur en de leiders denken dat Tula de sleutel is, maar Agito is vast besloten haar terug te halen voordat ze hun plannen kunnen uitvoeren.

Whisper of the Heart

 • Regie: Yoshifumi Kondo;
 • Animatie: Studio Ghibli;
 • Genres: avontuur, drama, fantasie, romantiek en slice of life;
 • Duur: 1 uur en 51 minuten;
 • Te streamen op Netflix.

Uiteraard mag een Studio Ghibli film niet ontbreken in deze lijst. Behalve Isao Takahata en Hayao Miyazaki waren er nog andere regisseurs bij deze studio. Eén van hen is Yoshifumi Kondo en hij leidde de animatiefilm Whisper of the Heart. Miyazaki heeft wel geholpen met de storyboards en screenplay.

De film volgt het meisje Shizuki. Ze hoopt dat ze haar talent deze zomervakantie kan ontdekken. In de trein ziet ze dat er een gewone kat ‘meereist’ en uit nieuwsgierigheid volgt ze het beestje om zo uiteindelijk bij een bijzondere antiekwinkel terecht te komen. Ze is gecharmeerd door het beeldje van een kat, die ‘De Baron’ heet. Ook ontmoet ze Seiji, de kleinzoon van de winkeleigenaar die violen maakt. Geïnspireerd door De Baron en het winkeltje, schrijft Shizuku een boek. Ondertussen wordt haar band met Seiji steeds sterker.

Lekker janken bij deze anime films.

Dat was het. Nu ik deze lijst bekijk, realiseer ik mij dat de meeste hiervan nogal sentimenteel zijn. Dus heb je een keuze kunnen maken? Pak dan je dekentje, een doos chocolade en een voorraad tissues.

Dit wordt namelijk een potje janken tijdens Valentijn. Geniet er van! 😉


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

 1. 10 februari 2021

  […] Of lees meer romantische anime kijktips. […]

Vermeldingen

 • 7 schattige romantische anime series die je moet zien | Animeazing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: