Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

High Score Girl: liefdevolle geschiedenis in games

High Score Girl anime review Netflix

Wat was dit een interessante serie. Ik ben niet de grootste fan van CG animatie, dus mijn verwachtingen voor High Score Girl waren erg laag. Het is echter onterecht om deze serie af te schrijven puur vanwege de animatie stijl. Dan mis je een hele aandoenlijke serie. Lees snel verder!


High Score Girl volgt Haruo, een fanatieke gamer die vooral fan is van arcade games. Onverwachts komt hij in de arcade hal een meisje tegen: Akira. Een zwijgzaam meisje met een strenge opvoeding. Geïntrigeerd door haar uitstekende speelvaardigheden, neemt hij haar mee naar verschillende arcade hallen in de omgeving.

Wat ik nog het leukste vind, is dat de serie begint in het jaar 1991. Mijn geboortejaar. Het is vrij letterlijk een geschiedenis van games. Ook als je geen fanatieke gamer bent, is dat interessant om te zien. Er komen veel bekende titels voorbij, met veel nostalgische waarde.

Een CG anime door J.C.Staff?!

De anime is geproduceerd door J.C. Staff. Dat is verrassend. Deze studio is bekender voor anime met mooie, maar zeer typische tekenstijlen. Food Wars en Toradora! – om maar twee bekende voorbeelden te noemen. Ik kan mij niet herinneren dat ik eerder een CG anime van deze studio heb gezien.

Regisseur Yoshiki Yamakawa kennen we van B: The Beginning en Little Busters!. Wellicht is het aan hem te danken dat High Score Girl inhoudelijk de verwachtingen overstijgt. Het is een typische slice of life serie met humor, romantiek en drama. Vooral de personages en hun ontwikkeling vond ik erg goed. Een karakter gedreven verhaal zoals dit, vind ik altijd interessant.

Overtuigende, leuke personages.

Haruo is een type personage waar ik wel van hou. Charismatisch, zoals een personage in de serie hem ook omschrijft. Fanatiek in zijn hobby, maar ook intelligent en sociaal. Daarentegen vond ik Akira niet zo leuk, maar dat maakt haar karakter niet minder slecht. Ze zegt de hele serie helemaal niets. Ze is gewoon heel introvert en haar zwijgen is ook een metafoor voor haar opvoeding. Veel kan ik er niet over kwijt, maar dat zal je tijdens het kijken wel merken.

Ergens hoopte ik dat Akira uiteindelijk meer zou praten in de serie. Zeker tegen Haruo. De lieve relatie en interacties tussen de hoofdpersonages is toch heel leuk om te zien. Sterker nog, de ontwikkeling van hun band gaat vlugger dan in sommige shoujo anime. Dat zegt nogal wat, hoor!

Uiterlijk zegt niet alles!

High School Girl is een bescheiden parel in het aanbod van Netflix. Laat je niet afschrikken door de CG stijl van de anime. ‘Don’t judge a book by it’s cover’ is een uitstekend argument voor deze leuke romantische komedie over gamers.

Het beste nieuws? Er komt een tweede seizoen!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

  1. 2 juli 2021

    […] Maar toen ik de designs van deze serie zag, was ik gelijk geïnteresseerd. Het lijkt precies op High Score Girl en dat is ook logisch. Hetzelfde team van J.C. Staff heeft hieraan gewerkt, met o.a. regisseur […]

Vermeldingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: