Anime bloggen in het Nederlands?

Bozenka (Yasumi)

Mijn naam is Bozenka en ik raak niet uitgepraat over anime. Het liefst kijk ik elke dag een serie of film. Mijn favoriet is Natsume's Book of Friends!

2 reacties

 1. Yasumi schreef:

  Graag gedaan hoor hehe 🙂 het lukt me niet om elke blog te lezen, maar ik vind ze wel leuk! Vooral door gaan zo he 😉

  In de eerste plaats blog ik over anime omdat ik het gewoon leuk vind om erover te praten. Ik overwoog om het in het Engels te doen, omdat die taal me ook wel makkelijk af gaat en het bereik veel groter is. Maar zoals je zegt, er zijn er al zo veel. En als ik dan toch in het Nederlands bezig ben, probeer ik er gewoon ook echt wat ervan te maken.

  Lukt dat niet, dan heb ik nog steeds gewoon een blog waar ik oneindig over anime kan kletsen 😛

 2. Carlogandro schreef:

  Ik heb het de laatste tijd erg druk gehad en daarom zie ik dit bericht nu pas. Je kunt mijn verbazing begrijpen toen ik mezelf erin genoemd zag worden!

  Ontzettend bedankt voor het mooie compliment! Dat stel ik heel erg op prijs.

  Mijn reden om in het Nederlands te gaan bloggen is heel anders. Er waren al zoveel Engelstalige blogs over anime/manga dat ik me afvroeg of ik nog iets zinnigs toe kan voegen. Vanuit dat opzicht leek het me een stuk makkelijker om in het Nederlands te gaan schrijven, want daar was nog wel wat toe te voegen, vond ik zo.

  Omdat de meeste discussie over anime/manga plaatsvind in Engels is het wel af en toe lastig om te bedenken hoe je bepaalde dingen moet zeggen. Wat is bijvoorbeeld Nederlands voor ‘character design’? Maar ja, met een beetje creativiteit is dat niet een groot obstakel 🙂

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: