Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Anime bloggen in het Nederlands?

anime bloggen

Als schrijven je goed af gaat is bloggen niet moeilijk. Bloggen over een niche zoals anime en manga is echter een ander verhaal. Dat geeft én neemt energie. Dat heb ik inmiddels wel ondervonden. Toch blijf ik vrolijk doorgaan, want ik blijf het leuk vinden om te doen. Verder ben ik nog steeds helemaal in de ban van de utaite. Op deze mooie zondag in oktober schrijf ik zomaar een blog met mijn hersenspinsels over anime bloggen, muziek en andere dingen die me bezig houden (en afleiden).

Lees je mee?

Ik heb de concentratie van een goudvis. Dory is er niks bij. Het lukt me daardoor bijvoorbeeld niet altijd om langer dan één uur gefocust blog concepten te schrijven of te leren. Dat is een probleem, vooral omdat ik ook nog eens snel ben afgeleid. En dan denken de mensen in mijn ogen dat ik een rustig persoon ben. Misschien aan de buitenkant? In mijn hoofd is het een zooitje…!

Zo komt het weleens voor dat ik iets niet afmaak. Net als dat ik aan een tekening begin en er vervolgens weken, soms maanden, over doe om die af te maken. Het is dan niet dat ik het niet af wil maken, maar omdat ik ondertussen nog 100 andere interessante dingen ben tegengekomen.

Zo veel afleiding!

Deze eigenschap is lastig. Mensen in mijn omgeving kunnen dat ook niet altijd waarderen. Dat botst weleens flink. Toch is het (in mijn ogen) geen slechte eigenschap. Het betekend dat je vol ideeën zit, innovatief bent en je door allerlei dingen laat prikkelen. Dat is de eigenschap van de creatieveling. Of zo werd mij een keer verteld tijdens een beroepskeuzetest.

Als ik bezig ben met blogs of school, moet ik zo min mogelijk dingen zoals YouTube, Twitter of Facebook aan hebben. Ook de mailbox wordt pas geopend als ik klaar ben met de belangrijkste bezigheden voor die dag. Ik ben enorm snel afgeleid, dus die dingen zijn de boosdoeners voor mijn concentratie. Het is echter erg moeilijk om die dingen uit te zetten als daar de leukste nieuwtjes en berichtjes binnen komen 😉

En ben je dan nét lekker bezig, komt je moeder binnen met een vraag…

Maar de dingen die mij afleidingen van mijn verplichtingen zijn ook de dingen waar ik hier over blog. Anime, manga, muziek, games en (de Japanse) media in het algemeen boeien mij veel meer dan het saaie, suffe werk dat ik dagelijks moet doen. Ik heb toch ook wel gelijk?

Aan de andere kant bezorgt deze site me voldoende werk om me een hele dag bezig te houden. Zonder afleiding. Anime bloggen is ook wel een dingetje hoor. In Nederland bestaan zulke blogs niet echt. Dat is leuk. Ik mag doen wat ik wil, zonder dat ik (uiteraard onbedoeld) iemand na-aap ofzo. Maar het is ook moeilijk.

Je hebt ook van die dagen dat er geen woord uit komt…

anime bloggen frustratie

Anime bloggen in het Nederlands is een uitdaging.

Ik had dit blog ook in het Engels kunnen doen. Dan was mijn bereik veel groter geweest. Al in de landen om ons heen; Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië, is anime en manga veel populairder dan hier. Kijk maar naar de beperkte hoeveelheid anime en manga beschikbaar is in het Nederlands. Het is zo weinig dat ik daar verdrietig van wordt.

In het Engels schrijven zou echter de makkelijkste uitweg zijn. Ik ben iemand die graag een uitdaging heeft. Anders heb ik het gauw gezien. Dus heb ik er bewust voor gekozen om in het Nederlands te bloggen over anime en manga.

Engelstalige anime blogs zijn mijn inspiratie om dit te doen. Als ik ‘anime blog’ invul in Google, komt er een tal van mooie sites naar boven. Lost In Anime is wat dat betreft mijn grootste voorbeeld.

Afkijken kan niet eens.

Maar het is lastig om dezelfde benadering te volgen als dergelijke anime blogs, voor een Nederlands publiek. Hoeveel van jullie zoeken een blog op om te lezen of een anime de moeite waard is om te kijken? Anime is hier zo schaars, dat de gemiddelde anime fan in Nederland al wel weet waar ze moeten kijken als ze iets willen kijken. Dat weet ik uit ervaring. We zijn getrainde internet nerds geworden hierdoor! (Niet dan?)

Zijn er geen blogs over anime in het Nederlands? Oh jawel, Carlogandro schrijft hier leuke blogs over verschillende anime en manga. En je hebt natuurlijk The Sushi Times, de bekendste blog over Japan denk ik zo. Of het toffe AVO Blog, een ‘online magazine’ over de Japanse media met vooral de muziek als focus. Dat zijn een aantal voorbeelden van mijn coolste collega’s =^.^=

Op Animeazing.nl wil ik echter anime en manga als belangrijkste onderwerpen houden waarover er geblogd wordt. Natuurlijk is er op zijn tijd ruimte om ook over Japanse muziek, games en de zo interessante cultuur te bloggen. Ik wil mijn best gaan doen om anime en manga beter op de kaart te zetten. Blogs erover schrijven is momenteel het beste wat ik te bieden heb. Heeft anime bloggen in het Nederlands nut? Voor mij wel!

Ik heb ook wel een woordje te zeggen over anime conventies in Nederland, maar dat doe ik wel een andere keer.

Utaite zijn zóóóó tof <3

Muziek luisteren is, naast het anime kijken, mijn favoriete bezigheid. Ik vind het heerlijk om nieuwe muziek te ontdekken. Vooral als het uniek is -net iets anders dan de rest- wil ik er graag naar luisteren. Daarom vind ik Utaite zo leuk.

Ik schrijf er een blogreeks over, dus als je meer wil weten kun je hier beginnen met lezen.

Ik kan uren door de database van Nico Nico Douga -de Japanse ‘YouTube’- browsen. Behalve muziek zijn er ook verschillende AMV’s, en andere leuke filmpjes te ontdekken. De livestreams zijn bovendien erg fijn als je Japans wil leren op een leuke manier.

Genoeg.

Ik heb voldoende onzin eruit gegooid vandaag. Heb je het tot nu toe uitgehouden? Dan krijg je nu een koekje (je moet die nog wel zelf pakken 😛 ) en een leuk filmpje om deze blog mee af te sluiten.

Anime bloggen… ik zie wel waar dit schip strandt. Voorlopig sta ik met een glimlach aan het roer.

Op naar de nieuwe werkweek!

Himouto! Umaru-chan opening cover door utaites Madotsuki en Stungun.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

4 reacties

 1. Quicksilve schreef:

  Hey hey!,

  Nooit gedacht dat ik een website zoals deze zou tegen komen. Epic! Ik ga zeker alles van je blogs lezen!. Sinds kort luister ik ook naar Utaite artiesten. Ben meer een fan van de voice van Soraru. Ik ken geen andere zangers🙈. Maar ik lees je blog wel!.

  Echt super leuk dat je een blogs schrijft over anime en manga! De community in Nederland is zo klein:(. Anyways thank you for the blog!:)

  Take care!

  • Bozenka (Yasumi) schreef:

   Hoi, wat een leuke reactie! Ik ben blij dat je het met plezier leest. De stem van Soraru vind ik ook erg fijn 😊 verder ben ik een groot fan van Eve! Die kent elke anime fan inmiddels ook wel vermoed ik 🙂

   De anime community is klein, maar knus. En groeit! Als je ziet hoe veel mensen op Anime cons af komen…
   Hopelijk vind je het leuk om de andere blogs ook te lezen 😉

 2. Yasumi schreef:

  Graag gedaan hoor hehe 🙂 het lukt me niet om elke blog te lezen, maar ik vind ze wel leuk! Vooral door gaan zo he 😉

  In de eerste plaats blog ik over anime omdat ik het gewoon leuk vind om erover te praten. Ik overwoog om het in het Engels te doen, omdat die taal me ook wel makkelijk af gaat en het bereik veel groter is. Maar zoals je zegt, er zijn er al zo veel. En als ik dan toch in het Nederlands bezig ben, probeer ik er gewoon ook echt wat ervan te maken.

  Lukt dat niet, dan heb ik nog steeds gewoon een blog waar ik oneindig over anime kan kletsen 😛

 3. Carlogandro schreef:

  Ik heb het de laatste tijd erg druk gehad en daarom zie ik dit bericht nu pas. Je kunt mijn verbazing begrijpen toen ik mezelf erin genoemd zag worden!

  Ontzettend bedankt voor het mooie compliment! Dat stel ik heel erg op prijs.

  Mijn reden om in het Nederlands te gaan bloggen is heel anders. Er waren al zoveel Engelstalige blogs over anime/manga dat ik me afvroeg of ik nog iets zinnigs toe kan voegen. Vanuit dat opzicht leek het me een stuk makkelijker om in het Nederlands te gaan schrijven, want daar was nog wel wat toe te voegen, vond ik zo.

  Omdat de meeste discussie over anime/manga plaatsvind in Engels is het wel af en toe lastig om te bedenken hoe je bepaalde dingen moet zeggen. Wat is bijvoorbeeld Nederlands voor ‘character design’? Maar ja, met een beetje creativiteit is dat niet een groot obstakel 🙂

Vermeldingen

 • Bozenka (Yasumi)
 • Quicksilve
 • Yasumi
 • Carlogandro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: