Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

BNA: een geweldig avontuur in een stad vol dieren

BNA anime op Netflix
BNA anime op Netflix

Er bestaan anime die onmiddellijk een goed gevoel geven. Je hebt maar één aflevering nodig om te zeggen: ja, deze anime is fantastisch. BNA is zo’n anime. Ik werd meegenomen in een avontuur, waar er van alles gebeurde. Voor ik het wist, was de serie alweer afgelopen. Meer dan een maand later, denk ik nog steeds aan Michiru en Shirou.

Deze anime staat al sinds 30 juni op Netflix, en toen had ik hem al gezien. Alleen had ik nog geen tijd om rustig te gaan zitten om de recensie te schrijven. Vind je het gek? Kijk eens hoe veel nieuwe anime films in de bioscoop te zien waren deze zomer. Als je het mij vraagt, mag Periscoop die trend doorzetten! Ook het Nederlandse aanbod van anime op Netflix is aanzienlijk verbeterd, vind ik. Er liggen nog enkele recensies op de plank over recente series. Houd deze website dus in de gaten als je het leuk vind om anime recensies te lezen 😉

Maar nu gaat alle aandacht naar BNA van Studio Trigger. Wat maakt dit in mijn ogen één van de beste anime series op Netflix tot nu toe?

Een nieuw beest in Anima City

BNA speelt zich af in een alternatieve versie van de wereld. In die wereld wordt de aarde ook bewoond door Beastmen, humanoïde dieren. Denk aan de Egyptische goden met een dierenkop. Daar stammen Beastmen van af. Het verhaal volgt het tienermeisje Michiru Kagemori. Ze is plotseling veranderd in een humanoïde tanuki (Japanse wasbeerhond). Nu moet ze vluchten voor mensen die jacht maken op beastmen. Michiru wordt geholpen door een slinkse nerts (pas op, geen wezel!) en haar kameraden en komt zo in Anima City te recht. Waanzinnig, dit lijkt het paradijs voor haar!

Anima City is een stad gebouwd voor beastmen, zodat ze hier zichzelf kunnen zijn. Michiru ontmoet de wolf Beastman Shirou Ogami, die zelf een legendarische reputatie heeft. Een stuk killere en mysterieuzere wolf dan Legoshi. Toch heeft deze wolf ook snel mijn hart veroverd!

Samen gaan ze onderzoeken hoe en waarom Michiru in een Beastman is veranderd. Tijdens hun zoektocht raken ze steeds dieper betrokken in nog vreemdere situaties. Anima City is niet het perfecte paradijs dat Michiru had verwacht!

BNA is een confrontatie van perspectieven

Dat het leven in Anima City een veelbewogen avontuur is, blijkt hier wel. De eerste aflevering is een uitstekende introductie tot de setting en onze heldin Michiru. Studio Trigger begrijpt hoe belangrijk de eerste indruk is. Of het nou de eerste minuten zijn in een film zoals PROMARE, of de eerste aflevering zoals in LITTLE WITCH ACADEMIA. Die laatste is net als BNA geregisseerd door Yoh Yoshinari. Hij is briljant in het laten uitbeelden van de personages. Acties vertellen boekdelen over iemands karakter. Ook als die persoon fictief is.

De eerste aflevering sluit af met een confrontatie tussen Michiru en Shirou. Shirou heeft een bloedhekel aan mensen, maar wanneer ze bekendmaakt dat ze een mens was, ontstaat er een scheurtje in zijn visie. Het is een confrontatie van perspectieven, wat een van de centrale thema’s is in de serie. Dat je iets niet kent of hebt meegemaakt betekent niet dat het onwaar is. Gedurende het verhaal wordt dat scheurtje in de visie van Shirou steeds groter.

Dit is één van de boeiende verhaallijnen in BNA. Toch is de serie niet chaotisch of langdradig, doordat de individuele personages en hun situatie per aflevering worden behandeld. Al die gebeurtenissen stapelen zich op in een groter geheel. Dat kennis en perspectief heel belangrijke factoren zijn in de vorming van een mening, laat BNA ook zien in de manier waarop de serie andere thema’s zoals armoede en criminaliteit in beeld brengt. Ik vind het een hele interessante observatie. Voeg er een flinke dosis humor en actie aan toe, en je hebt een serie die geen enkel moment verveelt.

Compleet pakketje awesomeness

BNA is een compleet pakketje met wat anime in de eerste plaats zo cool maakt: energieke en dynamische animatie, veel gedetailleerde personages en een soundtrack die in je hoofd blijft hangen lang nadat je de anime hebt gezien. De serie is niet revolutionair wat betreft het verhaal, maar blinkt uit in een bijna perfecte uitvoering. Je hebt van die anime waar je heel blij van wordt.

BNA is zo’n serie en daarvoor hoef je geen ‘Furry’ voor te zien.

TLTR

Beoordeling

Movie description: Speelt zich af in een wereld waar humanoïde dieren (bekend als Beastmen) de aarde bewonen. De serie gaat over Michiru Kagemori, een tienermeisje dat opeens in een Beastman tanuki (Japanse wasbeerhond) is veranderd. Ze moet vluchten voor mensen, en zoekt asiel in Anima City, een stad gebouwd voor Beastmen. Daar kunnen ze zichzelf zijn. Ze ontmoet de wolf Beastman genaamd Shirou Ogami, die een legendarische reputatie heeft. Samen onderzoeken ze hoe en waarom Michiru een Beastman is geworden. Op die manier raken ze verstrikt in nog vreemdere situaties.

Date published: 30 June 2020

Country: Japan

Duration: 12 afleveringen

Director(s): Yoh Yoshinari

Actor(s): Michiru Kagemori (CV: Sumire Morohoshi), Shirou Ogami (CV: Yoshimasa Hosoya), Nazuna Hiwatashi (CV: Maria Naganawa), Alan Sylvasta (CV: Kaito Ishikawa), Barbaray Rose (CV: Gara Takashima)

Genre: actie, avontuur, sci-fi, komedie

Kijk hier

Overall
9.2/10
9.2/10
 • Verhaal - 8/10
  8/10
 • Personages - 9/10
  9/10
 • Animatie & tekenstijl - 10/10
  10/10
 • Geluid & soundtrack - 9/10
  9/10
 • Amusement - 10/10
  10/10
Sending
User Review
10/10 (1 vote)

BNA Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=yyBq-1scFvI&feature=emb_logo

Dit was het dan!

Lees je graag anime recensies? Hier staan alle recensies van deze website in één groot overzicht.

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

 1. 29 december 2020

  […] zoals, WIT Studio, MAPPA en TRIGGER gestrikt om series voor ze te maken. Great Pretender en BNA zijn plezierige series met veel energie en een goede productie. De series zijn spannend en […]

Vermeldingen

 • Wat is mijn Anime van het Jaar 2020? | Animeazing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: