Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Anime Con 2019 – Grootste anime conventie van Nederland grootser dan ooit!

Anime Con 2019 verslag

Een nieuwe locatie. Groter en sterker. Een berg vol nieuwe kansen. Ik kan niet ontkennen dat ik me behoorlijk overweldigd voelde. Ahoy is groot, maar ik had niet verwacht dat ze nu al bijna alles in gebruik zouden hebben. Anime Con 2019 bracht spectaculaire veranderingen, maar de grootste anime conventie van Nederland is ook verrassend zichzelf gebleven.

Van 14 tot en met 16 juni werd de 21ste editie van Anime Con gehouden in Ahoy Rotterdam. De grootste anime conventie van Nederland, en naar mijn mening ook de leukste. Vanaf het huis van mijn ouders was het minder dan een uur reizen met het openbaar vervoer. Voor mij een grote verbetering, want dat scheelt kosten voor hotel, parkeren en vervoer!

Ik bezocht de conventie tijdens mijn vakantie in Nederland. Het is bijzonder dat ik óók een grote verandering heb meegemaakt sinds de vorige keer. Daarom was mijn doel dit jaar vooral om bekenden te ontmoeten en te ontspannen. Natuurlijk wil ik mijn ervaringen ook met jullie delen.

Anime Con 2019 moet alles opnieuw uitvinden

Ahoy Rotterdam betekent dat Anime Con helemaal vanaf het begin moet worden opgebouwd. Geen bestaande ruimtes die omgetoverd kunnen worden tot knusse conventieruimtes, maar kille hallen die meer nodig hebben dan een beetje versieringen. Dat is een enorme uitdaging voor de organisatie. Het belangrijkste is dat Anime Con zichzelf min of meer opnieuw moet uitvinden. In mijn ogen hadden ze het heel goed voor elkaar, al hadden ze nog niet overal het ‘Anime Con gevoel’ weten te creëren.

Op vrijdag zou Anime Con om 12:00u open gaan, maar vanwege wat technische problemen mocht het publiek pas een uur later naar binnen. Vervelend, maar dat kan gebeuren. De Anime Con bezoekers zijn wel wat gewend. Wanneer je binnen kwam had je gelijk de food court en de bag room, waar het gelijk erg druk was met mensen die een locker wilden regelen. Daarom besloot ik om eerst wat rond te gaan lopen.

Niet alles was al open en sommige standhouders waren nog bezig om op te bouwen, maar het food court zag er heel goed uit. Deze was aangekleed als een matsuri – een echte Japanse markt. Met allerlei lantaarns en andere versieringen waardoor er een mooie Japanse sfeer was. Er was ook altijd voldoende plek om ergens te zitten. Dit maakte mij wel heel blij!

Main stage mist sfeer en professionaliteit

Om 15:00u was de openingsceremonie op de Main Stage en die stelde mij eigenlijk best teleur. Vanwege ziekte van Jeroen ontbrak het introductiefilmpje. Echt? Waar is het back-up plan? Dat is werkelijk het enige dat de openingsceremonie interessant maakt. Heel jammer. Ik vind dat ze dit echt wel een stuk professioneler mogen aanpakken, want dit ligt niet aan het hebben van een nieuwe locatie. Anime Con vraagt om een feestelijke opening, toch?

Die Main Stage vond ik de grootste stap terug voor Anime Con. Groot met meer ruimte om te staan tijdens de concerten, maar ook kil ondanks de lichtjes op het podium. De stoelen waren achter elkaar geplaatst, waardoor je een probleem had wanneer een lang persoon of iemand met een grote hoed voor je ging zitten. Jammer als je naar de mooie cosplay shows wil kijken. Dit is en heel groot verschil met de luxe van de theaters in zowel het Theaterhotel in Almelo als het World Forum in Den Haag.

Bijna heel Ahoy in de ban van anime!

Nadat ik een locker had geregeld, kon ik eindelijk de rest van de conventie gaan verkennen. Het is wel gaaf dat Anime Con bijna heel Ahoy in gebruik had. Alleen de arena en de grootste hal gebruikten ze niet. De lectures, workshops en video rooms waren in een aantal kleine conferentie ruimtes op de eerste en tweede verdieping van Ahoy. Dat is precies wat je wil voor een conventie zoals Anime Con. Ze waren wat afgelegen, maar wel fijn dat ze gebruikt werden.

Op de tweede verdieping was ook de Second Stage, die ik alleen gezien heb voor de film Dragon Ball Super: Broly. Wat dat betreft moet ik opmerken dat de ondertiteling erg slecht te zien was, wanneer iemand voor je zat. Het beeldscherm had daarom een stuk hoger gemoeten.

Lees de recensie van Dragon Ball Super: Broly!

Game truck in the house

Persoonlijk vond ik de Game Room heel tof met die truck. Dat was een heuse ‘eye catcher’. Ik hoorde wat mensen klagen over dat het te lang was, maar dat vond ik persoonlijk meevallen. Als ik even niets te doen had, was ik er graag te vinden.

Een andere magneet is natuurlijk de dealer room. Deze is een stuk groter geworden en het was leuk om langs de stands te struinen. Wat mij gelijk opviel, was dat er veel meer artists waren. Daar zeg ik nooit “nee” tegen. Ik vond de dealer room alleen niet overzichtelijk genoeg. Het was makkelijk om sommig middenpaden te missen. Een losse kaart met een overzicht van de standhouders zou ik wel fijn vinden. Dat zou prettiger zijn voor bezoekers én standhouders.

Eigenlijk mistte ik sowieso betere informatie voorziening op de conventievloer. Je kun het programma en het conventie boek krijgen bij de check-in en de infodesk, maar verder nergens. Op zo’n grote locatie heb je echt meer plekken nodig, om die te kunnen pakken. Een mooie plek daarvoor is bijvoorbeeld de bag room.

De concerten

Op vrijdagavond ging ik naar het concert van TeddyLoid. Het concert van SpeakerHeadz, dat ervoor zat, liep uit waardoor ik daar ook een stukje van meepakte. Dit was niet geheel naar mijn muzieksmaak, maar ik vond het wel goed dat de acts zo vlak na elkaar waren. Op die manier werd het publiek beziggehouden en maakte je kennis met andere muzikanten.

Waarom was dit niet gedaan met de concerten van Satsuki en Myth&Roid op zaterdag? Deze concerten liepen voor mijn gevoel minder soepel.

Eerst was het concert van Satsuki. Dat was maar een half uur terwijl de zanger op het programma stond voor een heel uur. Ik weet niet waarom het korter was, maar dat gaf mij geen goed gevoel. Dat vond ik heel jammer, want ik was meteen verliefd op zijn stem. Hij zong eigen nummers en een paar covers. Dan maar een gesigneerde DVD gekocht!

Myth & Roid kwam na een tussenpauze van een half uur. Vervelend dat het publiek de zaal uit moest voor de soundcheck. Waarom was het niet eerder gedaan? Een strakker muzikaal programma zoals op vrijdagavond zou, denk ik, meer publiek trekken voor beide artiesten.

Gelukkig werd dit minpunt goedgemaakt, want Myth & Roid was hardstikke gaaf. Damn wat heeft de zangeres een stem! Soms, zeker in het begin, kwam ze wat moeizaam boven de muziek uit. Ik heb er wel van genoten, een knallend slot voor de zaterdag!

Een weekend vol plezier en ontmoetingen!

Grootste deel van Anime Con 2019 heb ik gebruikt om te socializen met vrienden die ik minimaal een jaar niet heb gezien. Het blijft een plek voor de leukste ontmoetingen. Er is ook ontzettend veel te doen. Ik heb mij niet verveeld. Daarin is Anime Con niets veranderd, en dat maakt de conventie zo gaaf. Ik keek ook de nieuw films van DanMachi, Saga of Tanya the Evil en Maquia. Van sommige verschijnt binnenkort een recensie.

Ik vond het leuk om de nieuwe locatie te verkennen. Er zijn veel verbeterpunten te noemen, maar dat geeft Anime Con alleen maar kansen om nog beter te worden. Hoe groot de conventie ook wordt, organisatie en het grootste deel van de bezoekers zijn vriendelijk en enthousiast. Iedereen wil er een toffe tijd beleven, en die wordt ook gegeven. Ik heb alle vertrouwen in het feit dat Anime Con zich blijft verbeteren. Nederland verdient een grote, gezellige conventie zoals dit!

Ben jij op Anime Con 2019 geweest? Vergeet niet de enquête in te vullen!

Anime Con 2019 sfeerfoto’s

[ngg src=”galleries” ids=”17″ display=”basic_slideshow”]

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

2 reacties

Vermeldingen

  • Yasumi
  • SPEAKERHEADZ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending

%d bloggers liken dit: