Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

7 schattige romantische anime series die je moet zien

7 schattige anime series

Valentijn of niet. Als je op zoek bent naar de liefde, maar die nog steeds niet gevonden hebt, dan kun je altijd bij anime terecht. Shoujo is één van mijn favoriete genres. Ik lees bijna alleen manga in dit genre en elke nieuwe anime maakt mij blij. Je bent hier dan ook aan het juiste adres voor de beste romantische anime series.

Ken jij dit? Je hebt een serie gezien en sindsdien denk je er vaak aan terug. Dat niet alleen. Je kijkt ze regelmatig opnieuw. Je probeert ook je favoriete scenes op YouTube te vinden zodat je ze 1000x kunt kijken. Dit heb ik vooral met shoujo anime. Schattige momenten tussen koppeltjes maken mij week van binnen. De beste series hebben ook goede komedie. Ik word er altijd vrolijk van.

Er zijn heel veel shoujo series en ik ben wel kieskeurig daarin. In de onderstaande lijst met aanraders vind je daarom alleen het beste. Natuurlijk is dit mijn mening. Het zijn zeven tips. Ik weet zeker dat er iets staat wat je leuk vind. Lees tot het einde voor een bonus tip.

Lovely Complex

Een lange meid en een kleine jongen. Is dat geen grappige combinatie? Hun klasgenoten en zelfs de leraar vinden van wel. Ze zien hun constante geruzie als een komedie act. Ondanks dat proberen ze elkaar ook aan te moedigen om liefde te vinden. Hun band wordt steeds hechter. Dat hun relatie nog verder kan bloeien is echter iets waar ze zelf achter moeten komen.

Het is lang geleden dat ik deze romantische komedie heb gezien, maar ik denk er nog met veel plezier aan terug. Ik zoek nog vaak mijn favoriete scènes op.

Toradora

Deze serie lijkt een beetje op Lovely Complex, maar dan omgedraaid. Toradora gaat over Ryuuji, een lange jongen die overkomt als een kwajongen, en Taiga, een kleine en schattige meid. Ryuuji is echter heel zachtaardig terwijl Taiga nogal een temperament heeft. De twee botsen regelmatig met hun karakters. En als het nog niet erger kan, blijken ze buren te zijn.

Toradora is één van mijn favoriete romantische anime en ik kan deze niet vaak genoeg aanraden. De serie heeft komedie, enkele zeer emotionele momenten en een prettige cast. Niet alleen Ryuuji en Taiga vind ik leuk. Ook hun vrienden vormen een goede aanvulling. Iedereen zou zo’n vriendengroep willen hebben, toch?

Blue Spring Ride / Ao Haru Ride

Tijd verandert mensen. Dat is een feit waar Futaba achter komt, wanneer ze Kou weer ontmoet op de hogere school. Hij is niet langer meer de jongen waar ze jaren geleden verliefd op was tijdens de lagere school. Ook zij is sindsdien veel veranderd. Voor Futaba is hun hereniging dan ook een enorme schok, maar ook een kans om haar verliefdheid een nieuwe kans te geven.

Blue Spring Ride is een romantisch drama over volwassen worden. Verlies, pijn en liefde horen bij elkaar en de serie is een realistisch verhaal over hoe je daarmee om moet gaan. Het is niet makkelijk om iemand anders te begrijpen, zeker niet een gesloten boek zoals Kou.

My Little Monster / Tonari no Kaibutsu-kun

My Little Monster is een hilarische romcom over Shizuku, die niets anders doet dan studeren. Ze moet en zal de beste cijfers halen. Ze heeft geen tijd voor vrienden, laat staan de liefde. Haar rustige studentenleven wordt verstoord door Haru, een excentrieke jongen die plots terugkeert op school. In het begin van het jaar raakte Haru in een gevecht en heeft sindsdien alleen maar gespijbeld.

Hij heeft meteen interesse in Shizuku, waar zij niet direct zin in heeft. Toch ontstaat er langzaam een vriendschap en ontdekt Shizuku dat Haru meer is dan een jongen met losse handjes. Het verhaal gaat over hoe ze hun gevoelens en emoties ontdekken.

Kamisama Kiss / Kamisama Hajimemashita

Als je niet alleen zin hebt in romantiek, maar ook in de bovennatuurlijke wereld van Japan, dan is dit dé anime voor jou. Door een samenloop van omstandigheden raakt het meisje Nanami haar huis kwijt. Nadat ze een man redt van een enge hond, bied hij haar onderdak in zijn huis. Zijn dankbaarheid heeft echter een staartje. Zijn huis is namelijk een vervallen schrijn.

Nanami wil dit aanbod daarom afslaan, maar de man is nergens meer te vinden en ze wordt gevangen genomen door twee schrijn geesten en een mysterieuze (aantrekkelijke 😛 ) vos, Tomoe. Ze komt er achter dat de man oorspronkelijk de god was van deze schrijn. Nu heeft hij haar zijn vervangster gemaakt! Tomoe is hier niet van gediend, omdat hij mensen haat. En Nanami is hier in eerste instantie ook niet blij mee…

Say “I Love You” / Sukitte Ii na Yo

Say “I Love You” is een van de eerste anime die ik keek, terwijl er nog nieuwe afleveringen uitkwamen in Japan. Daarom is dit voor mij inmiddels een klassieker, waar ik graag aan terugdenk. Soms was de anime frustrerend, omdat mensen fouten maken als ze de liefde voor het eerst ontdekken. En dat is precies waar deze romantische anime over gaat.

Mei is een introvert meisje zonder vrienden. Door een misverstand komt ze in aanraking met Yamato, een populaire student. Hij vindt haar interessant en wil vrienden worden, maar ze wil niets met hem te maken hebben. Wanneer hij haar redt van een gevaarlijke situatie met een stalker met een kus, ontwikkelt ze gevoelens voor hem.

From me to You / Kimi ni Todoke

Tenslotte een van de beste romantische anime series die er is. Dat vind ik echt. Sawako is mijn favoriete shoujo hoofdpersonage. Ze is zo ontzettend lief, maar is ook weer niet te naïef. Eigenlijk vind ik alle personages in deze serie heel leuk. De interacties en relaties tussen de personages voelen echt. Gevoelens en hoe je die over laat komen zijn dan ook het thema in dit verhaal.

Sawako is een verlegen meisje dat altijd verkeerd wordt begrepen. Ze lijkt heel erg op Sadako (bekend van Ringu) en doordat haar begroetingen heel awkward zijn, schrikken andere leerlingen van haar. De enige die normaal reageert, is Kazehaya. Zijn vrolijkheid en vriendelijkheid inspireert haar om beter haar best te doen om vrienden te maken. Er zijn weinig romantische verhalen die zo lief zijn dan dit.

Bonus tip!

Als je series kijkt, wil je natuurlijk het beste geluid hebben. Ik heb sinds kort nieuwe speakers met geweldig geluid. Deze heb ik kunnen kiezen met dank aan het advies van de onderzoekers bij Reviewify.nl. Aanrader als je (samen met je geliefde) meer van anime wilt genieten 😉

Dit was het. Ik denk dat je met zeven romantische anime series wel even zoet bent. Ken jij een leuke shoujo serie die ik hier niet genoemd heb?

Lees ook…

…deze recensies van romantische anime series:

Of lees meer romantische anime kijktips.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: