Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen

Sukeroku Futatabi-hen review

Zo nu en dan kom je series tegen die uniek zijn. Dat maakt het kijken van anime ook zo leuk. Uniek is ook zeker Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu. Onlangs keek ik het 2e seizoen van de serie: Sukeroku Futatabi-hen.

Sukeroku Futatabi-hen, met Engelse titel ‘Decending Stories: Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu’ is een vervolg van de succesvolle dramaserie van Studio Deen. Net als het vorige seizoen is het geregisseerd door Shinichi Omata.

Let op: dit seizoen volgt Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu op. De gebeurtenissen in de introductie van dit review kunnen spoilers zijn als je het eerste seizoen nog niet hebt gezien.

Dit seizoen brengt ons bij waar het in het eerste seizoen mee begon: Yotaro is een ex-crimineel die rakugo is gaan doen om zijn leven te beteren. Hij heeft nu eindelijk de naam ‘Yurakutei Sukeroku III’ overgenomen. Dat brengt hem op de prestieuze rang van ‘shin’uichi’. Echter, rakugo staat als theatervorm nogal ten dode opgeschreven.

Ondertussen ontfermt hij zich over de nu alleenstaande Konatsu en haar zoontje. Yotaro ziet het als zijn taak om rakugo nieuw leven in te blazen. Makkelijk zal dit echter niet zijn.

Nog beter dan het eerste seizoen.

Sukeroku futatabi-hen review

Aanvankelijk dacht ik niet dat deze serie nog beter kon dan het al was. Fout. Het nieuwe seizoen doet er een schepje bovenop.

In eerste instantie lijkt het verhaal wat langdradig te worden. Vooral omdat het regelmatig nog terugverwijst naar het verleden. Gebeurtenissen die we al kennen van eerder.

Echter, is dat verleden juist belangrijk om Yakumo’s gemoedstoestand van nu te illustreren. Hoe hij het verleden moeilijk los kan laten. Aan de andere kant is er Yotaro, die met zijn bevlogen ambities zijn plannen – om rustig naar het einde toe te leven – verstoort. De twee personages zorgen voor een paradox dat het overheersende thema is van de serie.

Meesterlijke vertelling met sleutelrol voor de personages.

Alleen al een opmerking van Yakumo kan het verhaal een hele andere wending geven. De personages hebben ook hier weer een sleutelrol in de vertelling van het verhaal en die is meesterlijk.

Ook de andere personages, waaronder Konatsu en haar zoontje – en de irritante vriend van Yotaro – zorgen voor veel levendigheid en kleur.

Compositie met een boodschap.

Sukeroku futatabi-hen review

Het mooie van Sukeroku Futatabi-hen vind ik de boodschap die het met zich meegaat. De animatie wordt op verschillende manieren ingezet om dat over te brengen.

Hallucinaties, waarbij Yakumo herenigd wordt Sukeroku. Hij dreigt daarmee het rakugo met zich mee het graf in te nemen, maar aan de andere kant kan hij juist daarom ook het leven weer niet loslaten.

Heel bijzonder. Ik kan er niet veel over zeggen omdat ik anders te veel vertel… maar je moet het gewoon zien!

Een bevredigend einde.

Sukeroku Futatabi-hen maakt de cirkel in het verhaal bijna rond. Niet helemaal, want het einde is redelijk open. Het is echter één van de beste eindes van een anime die ik heb gezien.

Als het hierbij blijft, kan ik er mee leven. Maar het houdt de weg vrij voor een 3e seizoen. Of de eigen fantasie. Wie zou het zeggen?

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu is een anime die je niet snel zal vergeten. Een uniek meesterwerk, al zeg ik het zelf!

Seizoen 1 en 2 van Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu kun je kijken op Crunchyroll.

Bewaren

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: