Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

Sword Art Online – Lekker gamen, maar dan anders

Sword Art Online recensie door Nenya

Nenya kijkt anime. Maar nog niet zo lang! Hoe kijk je naar anime als alles nog nieuw voor je is? In dit eerste deel van de blogreeks, en de eerste recensie voor Animeazing, kijk ze naar Sword Art Online. Deze serie is populair en introduceerde veel anime fans aan het ‘isekai’ genre. In aflevering 1 van ‘Nenya kijkt anime’ wordt de serie beoordeeld met een frisse blik.

Nenya kijkt Anime – Seizoen 1, aflevering 1

Als je een seizoen niet hebt afgekeken heb je de anime niet gezien. Is dat een beetje de ongeschreven regel? Mijn – nog niet zo lange – anime geschiedenis leert me dat ik op zijn minst drie afleveringen moet kijken om een inschatting te maken of een serie het waard is ja of nee. Sword Art Online vraagt de kijker (in mijn opinie) om een klein beetje achtergrondinformatie te hebben over de MMORPG game-industrie. Als je die kennis niet hebt dan krab je soms wat verward op je hoofd, omdat Sword Art Online het niet altijd uitlegt. NPC AI ’s en HP, EP, Levels, Big Boss End Games…allemaal game termen die naar je toe worden geworpen. Diegene die wel helemaal wild worden van de bekende consoles met driehoekje, rondje, vierkantje en kruisje zullen deze anime zonder problemen kunnen uitkijken. Dat is…als je tegen alle melodramatische momenten kan en dat zijn er nogal wat.

Het verhaal

Hoofdpersonage is Kirito, een donker harige typische shonen jongen van 14, die zichzelf virtueel upload in een fantasiespel waarin je begint met het verslaan van zwijnen en je je uiteindelijk door verschillende verdiepingen hakt en slaat totdat je de eindbaas hebt verslagen. Ondertussen komt Kirito medespelers tegen met wie hij de ene keer bevriend raakt en de andere keer vijanden van maakt. In de allereerste aflevering hackt de maker van het spel de fantasiewereld in om iedereen er even fijntjes aan te herinneren dat dit voor het echt is en dat doodgaan in het spel ook doodgaan in het echt is. Een leuke twist die voor leuke speltactiek en dynamiek kan zorgen. De hoofdtaak van Kirito wordt daarna om de maker van het spel op te sporen en te vragen waar hij in godsnaam mee bezig is Γ©n de eindbaas verslaan die 100 verdiepingen verderop aan het chillen is. Kom maar op met al die quests!

Level 1, level 2, level 3.. etc.

Tijdens het schrijven van deze tekst ben ik bij aflevering 11 en stiekem toch wel een beetje benieuwd wat er allemaal nog gaat gebeuren. Ik hoop dat er nog enkele onverwachte momenten langskomen in de serie. Het feit dat er nog meer seizoenen zijn, geeft enige hoop dat het Kirito misschien wel gaat lukken om het spel uit te spelen. Maar misschien zijn er wel zoveel seizoenen, omdat het onmogelijk blijkt om het spel uit te spelen? Wat me voor de spelers erg frustrerend lijkt. En ach, als je de serie uitzet na drie afleveringen heb je de anime niet gezien, denk ik.

Maar dan kan je er wel over meepraten.

Conclusie

Ik begon heel enthousiast aan deze serie, maar ben nu toch wel een beetje bekoeld van mijn uitbarsting. De personageontwikkeling is soms erg afgeraffeld of te makkelijk. Er zitten afleveringen tussen die meer als opvulling lijken dan bij te dragen aan de rode draad van het verhaal…maar ja…ik wil mijn eerste recensie niet met een negatieve toets eindigen dus ik zal er een mooie draai aan geven. Visueel gezien is deze anime om door een ringetje te halen en ook de soundtrack gemaakt door Yuki Kajiura past heel goed bij een online spel georiΓ«nteerde anime…aanrader om toe te voegen aan je Spotify-playlist!

Sword Art Online is trouwens ook te zien op Netflix!!

Hoe denken jullie over Sword Art Online? Zie ik het helemaal verkeerd? Bij een kleine rondvraag kreeg ik al te horen dat het eerste seizoen even doorkomen is, maar dat andere seizoenen wel heel erg tof zijn. Moet ik toch verder kijken? Laat me weten hoe jullie daarover denken!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>Ο‰< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Nenya

Disney nerd Anime fan Geschiedenis freak Boekenworm Verslaafd aan chocolade

3 reacties

  1. Twan schreef:

    Yooo, ik ben groot fan van Sao en heb elk seizoen gekeken. Ik vond elk seizoen echt geweldig. Zelfs seizoen 1 vond ik geweldig, met idee dat Full Dive VR in de echte wereld ook mogelijk is (leuk feitje: ze zijn er nu al volop mee bezig en met de komst van de Neuralink van Elon Musk lijkt Full Dive VR steeds dichterbij te komen). Seizoen 2 vond ik zelf persoonlijk het slechts maar alsnog heel goed, maar als je bij seizoen 3 aankomt weet je niet wat je te wachten staat. Seizoen 3 is echt geweldig, dit laat weer zien waarom ik het een van de beste anime vind dat er bestaat (mijn persoonlijke mening). Ik krijg elke keer weer kippenvel als ik aan dat seizoen denk, ik zeg sws kijken en niet twijfelen.

  2. Ten eerste: wat een goede recensie, heel tof geschreven! πŸ™‚ En zeker verder kijken! Het eerste seizoen is inderdaad even doorkomen, maar de volgende seizoenen worden stukke interessanter. Ik zit nu bij het vierde seizoen en ik zal niet spoilen, maar als je eenmaal Alice tegenkomt, weet je dat je aankomt bij een echt episch en emotioneel seizoen! Ik ben ook een groot fan van de light novels (die geven veel meer uitleg over de game en is net iets gedetailleerder dan de anime), ook een aanrader! πŸ™‚

    • Nenya schreef:

      Ha Joost, dank je wel voor je compliment..dus toch verder kijken he ? ik ben gekomen tot aflevering 17 .. maar bij aflevering 14 viel ik echt bijna van mijn stoel .. ( toen had ik mijn stuk wel al geschreven trouwens) .. ik snapte er echt niks meer van .. heb het nog de bekende 3 afleveringen een kans gegeven maar het werd er niet beter op .. maar misschien dat ik het nog eens op pak .. als ik klaar ben met de miljoen andere series die we natuurlijk ook nog allemaal volgen πŸ˜› en de light novel ga ik eens opzoeken .. bedankt voor de tip!

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: