One Piece Stampede film recensie

One Piece: Stampede: een piratenfestival = chaos!

One Piece begon op 20 oktober 1999. Op het moment van schrijven telt de serie volgens My Anime List 921 afleveringen. Hiermee is het één van de langste anime series die zonder onderbreking loopt. Het is een serie met een indrukwekkende geschiedenis en een hele trouwe fanbase. Als je het aantal afleveringen overweldigend vindt, dan ben je niet alleen. Met de 14e film One Piece: Stampede, viert de serie het 20-jarige bestaan. Is de film ook geschikt als je de serie niet gezien hebt?

Waar moet ik beginnen. Ik ben geen grote fan van langdurige shounen anime. Toen ik ruim 10 jaar geleden de anime wereld verder ging ontdekken, liepen “De Grote Drie”. One Piece, Bleach en Naruto. Geen enkele van deze trok mijn aandacht. Uiteindelijk heb ik wel Fairy Tail en Gintama gevolgd, maar daar bleef het bij. Natuurlijk vind ik de actie in shounen gaaf, maar mijn conclusie is dat het vaak allemaal hetzelfde is. Omdat ik er wel een paar gevolgd heb, begrijp ik wel heel goed wat mensen zien in deze series. Ondanks dat het fictie is, breng je veel tijd met de personages door. Ze worden een onderdeel van je wekelijkse routine, waarbij je wekelijks trouw hun avonturen volgt. Als je met die personages opgroeit, krijgen ze een plek in je hart.

Dat geeft deze series waarde.

20 jaar en 900+ afleveringen groots gevierd

Dankzij Periscoop Anime kreeg ik de kans om One Piece: Stampede te zien. Deze film viert het 20-jarige bestaan van de anime. De film die op 9 augustus is origineel, en dat betekent dat je het verhaal van de serie niet hoeft te kennen, om de film te kunnen volgen. In Stampede zijn talloze piraten naar een eiland gekomen om het Piraten Festival te bezoeken. Wat gaan Luffy, Chopper, Usopp en de rest van de Straw Hat crew hier meemaken?

Nou… heel erg veel. De film blijkt één groot feest, waarbij duidelijk is dat het lange bestaan van One Piece groots gevierd wordt.

Movie description: De crew van de Straw Hats doet mee aan een race om de schat van Gol D. Roger te vinden. Er is één probleem: een voormalig lid van Roger’s bemanning, Festa, is uit op wraak en saboteert de boel door dodelijke vallen uit te zetten. Alle weddenschappen worden stilgelegd en de meest iconische piraten uit de geschiedenis van ONE PIECE gaan samenwerken in deze ultieme show down, zoals je die nog niet eerder zag!

Date published: Friday, 9 August 2019

Country: Japan

Duration: 1 uur en 41 minuten

Director(s): Takashi Ootsuka

Actor(s): Mayumi Tanaka (Luffy Monkey D), Zoro Roronoa (Kazuya Nakai), Hiroaki Hirata (Sanji), Yuriko Yamaguchi (Robin Nico), Akemi Okamura (Nami), Kappei Yamaguchi (Usopp), Ikue Ootani (Chopper), Cho (Brook), Kazuki Yao (Franky), Hiroshi Kamiya (Law Trafalgar)

Genre: actie, avontuur, komedie, superkrachten, drama, fantasy, shounen

Meer info

Overall
7/10
7/10
 • Verhaal - 6/10
  6/10
 • Personages - 7/10
  7/10
 • Animatie & tekenstijl - 7/10
  7/10
 • Geluid & soundtrack - 7/10
  7/10
 • Amusement - 8/10
  8/10
Sending
User Review
8.87/10 (3 votes)

One Piece Stampede roept legendarische piraten bij elkaar

One Piece is de enige van De Grote Drie, die nog zonder onderbreking wordt uitgezonden. Ik vind het al een hele opgave om 200 afleveringen in te halen, wat ik heb moeten doen toen ik Gintama besloot te kijken. Op het moment van schrijven heeft de serie 914 aflevering. Dat is wat je krijgt na 20 jaar. Ik heb daar veel respect voor. Mijn toewijding voor dit soort series is gewoonweg niet groot genoeg om mijn tijd te investeren om die in te halen.

Vanaf de eerste seconde is de film een explosie van piraten die over elkaar heen buitelen om de schat te bemachtigen. Een sterke verhaallijn met diepgaande karakterontwikkeling is het niet. De film heeft ook geen bloedstollende spanning waarbij iets groots op het spel staat. Ja, er is een vijand die de hele wereld wil vernietigen, maar zo verrassend is dat doel nou ook weer niet.

Een chaotisch spektakel

In plaats daarvan is het chaos. Mijn hemel, wat een chaos is deze film! Dat bedoel ik niet eens negatief. De setting leent zich hier namelijk uitstekend voor. One Piece Stampede is een spektakel van pure dolheid. Anders kan ik de film niet beschrijven.

Als persoon die de serie niet volgt, is het voor mij moeilijk te beoordelen hoe goed de film is in vergelijking met de serie. Ik hecht weinig waarde aan de personages, en ben alleen bekend met enkele namen. De film kan ik eigenlijk beter vergelijken met een gigantische knokpartij die niet wil ophouden. Ik moet toegeven dat dit net zo overweldigend is als dat het klinkt.

Daarom weet ik niet of ik deze film kan aanraden aan mensen die One Piece niet kijken. Ik ben nu eigenllijk nog banger geworden voor dit ongeregelde zooitje piraten.

Wil je ontspannen bij een film met alleen maar actie en gekkigheid? Dan moet je de Stampede zien!

Trailer


Vind je dit leuk?

Laat het ons weten! Dat kun je doen op verschillende manieren:

Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Yasumi

Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.