Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

That Time I Got Reïncarnated as a Slime: Scarlet Bond

That Time I Got Reïncarnated as a Slime: Scarlet Bond blog header

Aanstaande donderdag komt de film “That Time I Got Reïncarnated as a Slime: Scarlet Bond” uit in de bioscoop. Die titel is een hele mond vol, maar belooft een vrolijke avond vol fantastische wezens. Het is uniek dat een anime film van dit genre in Nederland op het witte doek draait. Ik heb de film al mogen zien, dus ik kan jou vertellen of die de moeite waard is!

‘That Time I Got Reïncarnated as a Slime’ is één van de vele isekai series die anime rijk is. De populariteit van dit fantasy subgenre is geëxplodeerd sinds ‘Sword Art Online’ uit kwam in 2012. Toch ben ik verrast dat juist een film van deze franchise het haalt tot de bioscopen van ons koude kikkerlandje. Maar nieuw is dit concept zeker niet, van personages die plotseling getransporteerd worden naar een andere wereld.

Avonturen waarin personages in een totaal andere wereld belanden, komen in allerlei films en series voor. Vaak had de setting net zo goed een game kunnen zijn. Denk aan één van de bekendste: Jumanji. Digimon is een goed voorbeeld als je het bij anime gaat zoeken. Vind je zulke verhalen leuk? Dan is het anime genre ‘isekai’ echt iets voor jou. En daar is deze film een voorbeeld van.

Maar er is één kenmerkend detail dat isekai een uniek anime genre maakt. Bijna altijd krijgt het hoofdpersonage eerst een ongeluk in ‘de echte wereld’ waarbij hij of zij sterft of in coma raakt, waarna hij of zij wakker wordt in de nieuwe fantasiewereld. Het hoofdpersonage keert dus lang niet altijd terug.

Spoiler Warning!

Pas op! Dit artikel kan spoilers bevatten voor mensen die de hele serie nog moeten kijken. De recensie heb ik zo veel mogelijk spoiler vrij gehouden wat betreft de film, maar geheel voorkomen lukt niet. Deze film heeft een origineel verhaal, maar dat speelt zich af ná de eerste twee seizoenen van de serie. Wil je spoiler vrij genieten van de film, kijk dan eerst de serie of lees in ieder geval mijn recensie erover. That Time I Got Reïncarnated as a Slime is in z’n geheel te streamen op Crunchyroll!

Powerfantasy in een meeslepende wereld

En in dit verhaal reïncarneert het hoofdpersonage in een slijm monster zoals die je in games als Monster Hunter of Legend of Zelda tegenkomt. De twists is dat deze ‘Slime’, genaamd Rimuru, de leider wordt van een land vol monsters. Bovendien heeft hij zich naar boven gewerkt tot Demon Lord! Het is een schaamteloze power fantasy waarbij je lekker je verstand op nul kunt zetten, en dan kunt genieten van bloedstollende actie en meeslepende worldbuilding.

Worldbuilding ja, want de wereld van That Time I Got Reïncarnated as a Slime als geheel, is wat mij uiteindelijk fan maakte van deze serie. Wat mij telkens weer opvalt, is de aandacht die wordt gestoken in de geschiedenis van de personages of het ras waar het van af stamt. Er is niet alleen actie, maar ook geregeld een lesje geopolitiek en diplomatie. Het is jammer dat de film daar slechts een glimp van laat zien, maar het is een uitstekende introductie. Je hoeft de serie niet per se gezien te hebben voordat je naar deze film gaat kijken.

Serie kennen niet noodzakelijk, wel handig.

Handig is het wel, zodat je de diepere context van de personages en hun wereld beter begrijpt. Hoe is Rimuru zo’n sterke slime geworden? Wie zijn al die personages die in diens land, Tempest, rondlopen? Die vragen krijg je niet beantwoord.

Vind ik dat erg? Integendeel zelfs. Sommige van dit soort anime films proberen te veel informatie over de serie in één film te stoppen. Het liefst in de eerste paar minuten. Scarlet Blood pakt het goed aan door het verhaal te beginnen met het nieuwe land en de personages die het gezelschap van Rimuru gaat tegenkomen. Ze laten het nodige zien, maar details die voor dit verhaal niet nodig zijn worden achterwege gelaten.

Laat ik je nu wat meer over de film zelf vertellen.

Waar gaat Scarlet Bond over?

“That Time I Got Reïncarnated as a Slime: Scarlet Bond” speelt zich af in Raja. Dat is een klein land ten westen van Tempest. Raja wordt geregeerd door een koningin met een mysterieuze kracht genaamd Towa. Met die kracht houdt ze haar land schoon, dat wordt verontreinigd door gif dat waarschijnlijk uit een oude mijn komt.

Hiiro is een overlevende van het Ogre-ras, dat tijdens een oorlog met Orcs zo goed als uitgeroeid is. Hij komt in Raja terecht, en heeft zijn toekomst gevonden in het beschermen van Towa als lijfwacht. Terwijl de dreiging van het gif groter wordt, en de gezondheid van de koningin slechter, hoopt hij hulp te krijgen van Rimuru Tempest.

Geen verrassingen, weinig teleurstellingen

Wat de productie van Scarlet Blood betreft, is ‘veilig’ een woord dat wel goed past. De animatie van de film is solide, en misschien ietsjes beter dan de serie. Maar je moet geen hoge productiestandaard verwachten zoals bij de films van Sword Art Online.

Dat de film het op veilig speelt, zie ik zowel positief als negatief. Het is een plezierige anime film om naar te kijken. Er is veel humor en de personages vind ik leuk. Daarom kan ik ze de onvolkomenheden vergeven. Er blijven namelijk wel kansen liggen waardoor de film beter zou kunnen zijn. Voor fans van de serie kan de film erg voorspelbaar zijn. Scarlet Bondd had nog wat dieper in kunnen gaan op het verleden van het Ogre-ras, waar andere belangrijke personages zoals Benimaru en Shion ook toebehoren. Ook had ik meer verwacht van het einde. Op het laatst waren er zo veel plottwists dat de emotionele lading voor mijn gevoel helemaal weg was. Ik snap het enigszins wel; omdat het fantasy is, kan alles.

Voor een ontspannen filmavond

“That Time I Got Reïncarnated as a Slime: Scarlet Bond” is een meeslepend avontuur dat voor een zeer vermakelijke filmavond zorgt. Een sterk begin waarmee iedereen makkelijk in het verhaal wordt gezorgen en goede animatie. Verrassingen levert de film niet op, maar soms is dat niet nodig. Als je voor een avond je verstand op ‘nul’ wil zetten, is deze anime film daar absoluut geschikt voor.

Ik raad hem aan!

Trailer


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: