Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overย ons privacybeleid.

Anime productie markt voor het eerst in 10 jaar gekrompen

Thumbnail voor blog over krimp anime productie markt

Ondanks de successen van anime binnen en buiten Japan, is de anime productie markt in 2020 met 2% gekrompen. Voor het eerst in 10 jaar bracht anime minder op dan in het jaar ervoor. Dit komt voornamelijk door COVID-19, maar ook andere oorzaken spelen mee bij deze daling.

De bioscoopfilm Demon Slayer: Mugen Train bracht meer dan 40 miljard yen op in de Japanse box office. Sinds 2011 is de markt voor animatieproductie tot 2019 negen jaar op rij groeiend. Die groei is in 2020 gestopt. Vorig jaar was de marktomvang van de animatieproductie industrie in Japan 251 miljard yen. Dat is 1,8% lager dan het record van 2019 (255,7 miljard yen).

Een oorzaak van de afname zijn vertragingen in het productieschema als gevolg van de verspreiding van COVID-19. Dit zorgde voor uitstel van releases op tv en in filmtheaters. Maar ook een afname van tv anime series is een factor. Daarnaast groeit de concurrentie in China.

Anime productie markt in rode cijfers

Een ander alarmerend cijfer: 37,7% animatie productiebedrijven hebben gemeld dat ze in het rood staan. Dat is het hoogste aantal dat is gemeten sinds 2000 (toen begon men deze statistieken te meten).

Anime productie kan een boost krijgen zodra het coronavirus onder controle wordt gebracht, maar de anime industrie wordt geplaagd door langdurige problemen. Slechte arbeidsomstandigheden en een gebrek aan geschoolde animators zijn grote uitdagingen die de industrie moet oplossen om de concurrentie voor te blijven.

Franse tieners lezen meer manga dan boeken

Dan sluit ik het nieuwsbericht nog wel af met iets positiefs. In Frankrijk krijgen alle jongvolwassenen een budget om aan cultuur uit te geven. Op de Pass Culture krijgt elke 18-jarige een bedrag van 300 euro dat aan cultuur besteed mag worden. 75% daarvan wordt aan boeken uitgegeven, waarvan twee derde aan manga volgens de organisator achter deze pas.

Vind je het vreemd? Manga zoals Berserk zijn meesterwerken en kunnen cultureel verrijkend zijn.

Bronnen: OtakuUSA en Yahoo! Japan; Trouw;


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ฯ‰< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: