Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

One Piece Film Red recensie

One Piece Film Red recensie cover met Shanks en Uta.

Chaotische piratengevechten en opzwepende muziek. Met in de hoofdrol een emotionele zangeres en een legendarische roodharige piraat. Dat en meer in One Piece Film Red, dé anime hitfilm uit Japan die nu in de Nederlandse bioscoop draait.

Een bijzonderheid: de film is een maand eerder dan in de Verenigde Staten! Gelukkig maar, dat ik op tijd terug ben van vakantie om de voorpremière te zien. Die was afgelopen maandag in meerdere Pathé bioscopen. Er was zelfs een speciale cosplay voorpremière in Pathé de Munt te Amsterdam. Dat was voor mij te ver weg, maar de hippe bioscoop in Schiedam was te doen!

In Japan staat One Piece Film Red al sinds de première op 6 september op de eerste plaats in de box office. De film is succesvoller dan Top Gun Maverick. Dat wij hem nu al in de bioscoop kunnen zien, is uitzonderlijk snel. Als ik jou was, zou ik niet lang twijfelen als je wil dat anime films vaker en sneller in Nederland uit komen!

Maar goed, is de film wel de moeite waard om te gaan? Let me tell you!

Waar gaat One Piece Film Red over?

One Piece Film Red is de vijftiende film in de One Piece franchise. Het is een ‘non-canon’ film, wat wil zeggen dat het verhaal los staat van de serie. Daarom vriendelijk voor mensen die de serie niet gezien hebben, of niet bij zijn met alle afleveringen. Op het moment van schrijven zijn dat er 1031. Wel focust de film zich op een personage waar in de manga al eens naar is verwezen.

In de film gaat Monkey D. Luffy met zijn crew naar een concert van Uta. Samen met de hele wereld, zo lijkt het. Uta is namelijk de meest geliefde zangeres van de wereld. Met haar prachtige stem betoverd zij burgers, gevaarlijke piraten en mariniers. Ze hoopt met haar stem dat er vrede en gelijkheid komt.

Het concert begint met een schokkende onthulling: Uta is de verfreemde dochter van de beruchte roodharige piraat Shanks – de grote idool van Luffy.

Algemene info over One Piece Film Red

De film is geproduceerd door Toei Animation en is de opvolger van One Piece Stampede uit 2019. Goro Taniguchi is de regisseur. Hij is bekend van de succesvolle serie Code Geass. Ook heeft hij eens een One Piece ONA gemaakt: “One Piece: Defeat The Pirate Ganzack” uit 1998.

One Piece Film Red is gebaseerd op de manga One Piece van Eiichiro Oda. Verder is hij ook betrokken bij de productie van de film als executive producer, karakter designer en scenario schrijver.

Kaori Nazuka spreekt de rol van Uta in, terwijl de zangeres Ado haar liedjes zingt. Ado is bekend van de YouTube hit “Usseewa”. Dit nummer zorgde in Japan nog voor ophef bij bezorgde ouders.

Overzicht van de cast:

Waarom zou je deze anime moeten kijken?

One Piece Film Red spreekt een breed publiek aan. Er komen allerlei verschillende personages langs die trouwe One Piece fans zullen herkennen. De film komt ook met diverse power ups die een nieuwere One Piece kijker, zoals ik, weinig zullen zeggen. Daarom denk ik niet dat je te bang hoeft te zijn voor spoilers. Daarvoor is context ook belangrijk.

Ik heb er in ieder geval erg van genoten. Eigenlijk focust de film zich slechts op drie personages: Uta, Luffy en natuurlijk Shanks. Ik zal lekker niet vertellen hoe en wat, maar je krijgt hem veel te zien in de film.

Voor de film verheugde ik mij het meest op Ado. Ik ken de zangeres sinds Usseewa een hit werd. Toch was ik zeer onder de indruk van haar. Ze heeft een dijk van een stem, en geeft Uta een pittig karakter. Sommige liedjes zou je schreeuwerig kunnen vinden, maar daar hou ik wel van. Het maakt de gevoelens van het personage alleen duidelijker.

TLDR

Overall
8/10
8/10
 • Verhaal - 7/10
  7/10
 • Personages - 7/10
  7/10
 • Animatie & tekenstijl - 8/10
  8/10
 • Geluid & soundtrack - 10/10
  10/10
 • Amusement - 8/10
  8/10
Sending
User Review
5.9/10 (3 votes)

Trailer

Conclusie

One Piece is een gevestigde naam in de anime wereld. Je moet onder een steen wonen om er niet van gehoord te hebben. Het lijkt zelfs of de franchise steeds groter wordt. Het enorme succes van One Piece Film Red doet daar een schepje bovenop.

Ik vind het ook heel stoer dat Periscoop Film het voor elkaar heeft gekregen dat de film al na een maand in Nederland te zien is. Dat is een goede reden om bioscoopreleases van anime in Nederland te steunen. Met deze heerlijke spectakelfilm van One Piece is dat absoluut geen moeilijke opgave!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: