Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Is gratis anime streamen op Animeflix veilig?

Is gratis anime streamen op Animeflix veilig?

Oh ja, gratis anime kijken. Wie wil dat nu niet? Er zijn weinig anime fans die nooit gebruik maakten van KissAnime. Je weet dan ook dat KissAnime offline is. Toen ik erover schreef, zei ik dat er wel een nieuwe zou opduiken. Er zijn inderdaad weer nieuwe. Bijvoorbeeld de anime streaming platform Animeflix. Deze piraten spelen altijd een kat-en-muis spelletje met uitgeverijen en autoriteiten. Maar ook hackers spelen het spelletje mee. Gratis anime streamen is niet zonder risico! Waar moet je op letten?

Elke anime fan weet af van het bestaan van illegale streaming platforms. Jarenlang was dat de enige manier waarop je anime kon kijken. Naast Torrents, natuurlijk. Ooit waren de piraten analoog. De meeste piraten hebben onschuldige en juiste bedoelingen: anime doorgeven aan andere anime fans!

Dit is nog voor mijn tijd als anime fan hoor, dus corrigeer mij als ik iets verkeerd heb. Maar anime conventies zoals Anime Con hadden daar een grote rol in. Naast cosplay en merchandise, kwam je er ook om videobanden uit te wisselen. Denk je dat die videobanden legaal verkregen waren? Natuurlijk niet! Anime werd geïmporteerd uit Japan (gekocht of opgenomen van TV) en door fansubbers vertaald. Daarna werden die videobanden verhandeld of geruild.

Na de uitvinding van het internet, verplaatsten die activiteiten zich uiteindelijk naar het wereld wijde web. Zo ontstonden websites zoals AnimeFreak. Daar keek ik een groot aantal anime series op voordat ik met Torrents leerde omgaan. Death Note, Wolf’s Rain, Bleach, Natsume’s Book of Friends en heel wat andere heb ik voor het eerst gekeken op die website. AnimeFreak bestaat trouwens nog steeds! Crunchyroll begon ooit ook als zo’n platform voordat het in 2009 een legale streaming dienst werd.

Waar kan je nu gratis anime streamen?

Sinds enige tijd zie ik vaak de naam AnimeFlix voorbij komen. Een slimme naam, vind je niet?. Tijdens mijn onderzoek voor dit blog was de website via het op dat moment bekende adres (.io) niet te bereiken. Nu al hetzelfde lot als KissAnime?

Ik besloot niet op te geven. Na verder zoeken kwam ik op Reddit terecht. Daar kwam ik al snel alternatieven tegen. De makers van AnimeFlix hebben nog andere domeinen. AnimeUltima (.eu/.tv/.to) en DivineAnime (.ru) werken op het moment van schrijven. Het zou mij niets verbazen als dat veranderd is wanneer je dit leest. De domeinnamen veranderen constant. Tenslotte bestaat Gogoanime (.sh) ook nog steeds. Als je gebruik maakt van dit soort websites, ken je die wel.

Waarom zou je anime illegaal streamen?

Dit blog schrijf ik niet om je hints te geven waar je gratis anime kunt kijken. Ik ben nog steeds van mening dat je de anime industrie zo veel mogelijk moet steunen. Dat betekent ook het kijken van anime via officiële streaming diensten zoals Crunchyroll en Netflix. Alle beetjes helpen. Maar ik schrijf dit ook niet om je tegen te houden.

Ik begrijp dat je soms niet anders kan. Je kunt niet tien verschillende abonnementen hebben, zodat je alle populaire series kunt zien. Als een bepaalde anime bijvoorbeeld niet te zien is op Netflix, dan kan het geen kwaad als je die ene kijkt op Animeflix. Of als je een serie helemaal nergens legaal kunt kijken (ik kijk naar jou, Demon Slayer). Dan ga ik die anime ook illegaal streamen.

Daarom ben ik geen grote tegenstander van deze praktijken. Ze blijven bestaan zolang ze een vraag vervullen, die niemand anders kan of wil. Wat ik wel wil doen, is jou waarschuwen. Gratis anime streamen via platforms zoals Animeflix is niet zonder risico.

Wat zijn de gevaren van streaming platforms zoals Animeflix?

Ik beschreef al een beetje dat de domeinnamen vaak veranderen. Dat kan verschillende redenen hebben. Het platform gaat plat omdat het getroffen is door een DDoS-aanval. Of autoriteiten vinden het adres, en dwingen de eigenaren om de website te sluiten. Dat is met KissAnime gebeurd.

Het wisselen van domeinnamen…daar wordt nog wel eens misbruik van gemaakt door kwaadwillenden. Ik blijf bij KissAnime als voorbeeld. Als je de naam Googelt, kan je de website nog steeds vinden. Toen ik de zoekopdracht invoerde, kwamen er maar liefst drie links naar boven. Hoe zit dat? Welke is de echte? Het antwoord: geen enkele! De ‘echte’ was KissAnime.ru en die bestaat sinds 2020 niet meer. De makers hebben zelf gezegd dat de website niet terugkomt. Hieruit kun je snel concluderen dat elke KissAnime website die je nu tegenkomt hartstikke nep is. Ze zitten vol met malware en wie weet wat voor troep nog meer. Op zo’n website wil je niet zijn, ook niet met de beste internetbeveiliging.

Ik vond KissAnime altijd al een vervelende website, hoor. Te veel advertenties en op een gegeven moment kon ik er geen gebruik van maken met een adblocker. Dat vind ik een grote boosdoener bij dit soort websites.

(tekst gaat verder na de afbeelding)

KissAnime 3x gevonden in Google

Streamingplatforms kunnen schadelijke advertenties hebben.

Veel ‘legitieme’ streamingplatforms (maar ze zijn illegaal, vergeet dat niet!) hebben tegenwoordig geen advertenties meer, maar maken gebruik van crowdfunding om de kosten te dekken. Ze doen hun best om de kijker veilig te houden. Maar je zult altijd zien dat sommige alsnog advertenties op hun website zetten, als de nood erg hoog is. In het minste geval, zijn ze alleen irritant. In het ergste geval is er een kans dat ze schadelijk zijn. Daarom gebruik ik bij dit soort streamingplatforms een Adblocker.

Als je geen Adblocker wil en de reclames niet erg vind, vind ik dat je dan eerst Crunchyroll of HiDive moet proberen. Die hebben ook gratis anime beschikbaar.

Is gratis anime streamen dan wel veilig?

Als je het mij vraagt, gebruik ik liever de officiële streamingdiensten. Zoals ik al zei: sommige bieden ook gratis anime aan. Die zijn het veiligste en je hoeft er niets voor te doen. Je kunt hier een lijst vinden met streamingdiensten die anime aanbieden in Nederland.

Bij een gratis anime streaming platform, volg ik deze paar stappen:

  • Vergeet KissAnime helemaal.
  • Zoek via Google of vraag naar de ervaring van gebruikers van alternatieven. Bijvoorbeeld in Facebook-groepen zoals Anime Fans Nederland.
  • Controleer altijd welke domeinnaam echt en dus te vertrouwen is. Ik adviseer je om in deze subreddit te kijken. Zo kwam ik er achter dat Animeflix afgesloten is.
  • Zorg voor een goede internetbeveiliging en adblockers voordat je op deze websites gaat. Je weet maar nooit.

Laatste tip: dit is een situatie waarbij ik een VPN gebruik. Dat is een browser extensie die ervoor zorgt dat je IP-adres verborgen blijft. Ik maak zelf gebruik van de betaalbare VPN-software van NordVPN.

Ondanks dat ik in dit blog de risico’s beschreef, kan ik met zekerheid zeggen dat anime streamen op illegale platforms zoals Animeflix niet zo gevaarlijk is zoals het klinkt. Het is net zo veilig als elke website op het internet, zolang je de risico’s in je achterhoofd houdt. Gebruik mijn bovenstaande tips als je niet precies weet waar je veilig gratis anime kunt streamen.

Maak jij gebruik van deze websites om gratis anime te kijken? Wat is jouw ervaring hiermee?


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: