Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

3 nieuwe zomer anime die je moet kijken + een manga leestip! [Zomer 2022]

nieuwe zomer anime aanraders 2022

Wat later dan gebruikelijk, maar hier zijn dan eindelijk mijn aanraders van nieuwe zomer anime. Voor nieuwe series is het een rustig seizoen. Eigenlijk moet ik dit ‘het seizoen der opvolgers’ moeten noemen, want veel grote namen keren terug. Van Made in Abyss tot Tokyo Mew Mew! In dit blog lees je een voorproefje van enkele series die deze zomer te volgen zijn.

Helaas heb ik het nog steeds druk in mijn privé leven, waardoor het voorlopig niet gaat lukken om wekelijks nieuwe artikels te schrijven. Daarom ligt de frequentie van nieuwe posts laag. Maar dit preview moest er komen. Want ik ben zooo blij dat Made in Abyss weer terug is.

Mijn lijst maak ik altijd op basis van de series die ik zelf ga kijken in een seizoen. Dit zijn lang niet alle zomer anime. Tip: kijk eens in dit schema om te zien welke nieuwe zomer anime er zijn!

Chille nieuwe zomer anime

Het is een rustige zomer, wat betreft nieuwe anime. Er zijn veel bekende series die terugkeren deze zomer. ‘Classroom of the Elite’ en ‘Rent-a-Girlfriend’ hebben een 2e seizoen. ‘Overlord IV’ en ‘Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? IV’ zijn er ook.

Deze zomer volg ik ook alleen nieuwe seizoenen van bestaande series, én een bijzondere remake! Ga er voor zitten, dan vertel ik één voor één welke series dat zijn.

‘The Devil is a Part-Timer!!’ (Crunchyroll)

Dit is de terugkeer van een oude bekende. Het eerste seizoen kwam uit in 2013 en fans hadden al lang de hoop op een vervolg opgegeven. Seizoen 2 van ‘The Devil is a Part-Timer!’ voelt daarom meer als een cadeau.

Deze serie gaat over Satan die terecht komt in onze wereld terecht, waar hij moet zien te overleven. Dat betekend de huur betalen en werken voor zijn geld. En dat doet hij natuurlijk bij MgRonald, waar anders! Het is eigenlijk een soort omgekeerde isekai. Vooral heel komisch, maar kan verrassen door redelijk wat actie tussendoor.

Na 9 jaar is het altijd de vraag of ze het niveau goed weten te houden. Persoonlijk, vind ik de eerste aflevering zeer geslaagd! Natuurlijk is de art stijl anders, maar het went snel. De humor is nog even goed, en dat is het belangrijkste.

Tokyo Mew Mew (HiDive)

Ken je Ichigo, Mint, Retasu, Bu-Ling, Zakuro en Berry nog? Tokyo Mew Mew kent veel fans. De eerste anime dateert uit 2002/2003. Persoonlijk herinner ik mij weinig van de serie, maar de drukke Ichigo is iconisch. De terugkeer van deze serie vind ik fantastisch. Het voelt als een old-school Magical Girl anime, maar dan in een modern jasje gestoken. Is het slecht? In tegendeel, als je de oude en nieuwe anime naast elkaar bekijkt, zie je echt een sprong vooruit. Ik ben helemaal blij.

Na ‘Fruits Basket’ is dit de volgende trip naar Nostalgia!

Made in Abyss: The Golden City of the Scorching Sun (Crunchyroll of HiDive)

Vergeleken met de andere twee, is het nog niet zo lang geleden dat Made in Abyss voor het eerst werd uitgezonden. Maar, 2017 is toch lang geleden voor het geheugen. Daarom heb ik afgelopen weekend de films gekeken, voordat ik aan het nieuwe seizoen begon. Dit is zeker nodig. Vooral movie 3, Dawn of the Deep Soul. Dit is het vervolg daarvan, dus kijk die film voordat je hieraan begint!!!

Het vervolg begint lekker met wederom schitterende visuals. Maar ook gelijk met choquerende momenten.

Om deze serie te kunnen kijken op Crunchyroll of HiDive heb je wel een VPN nodig.

Bonus: manga tip voor het zomerseizoen 2022

Sinds twee jaar werk ik samen met Izneo, een digitale comic winkel en app. Tot nu toe heb ik er weinig mee gedaan, maar dat is zonde. Ze hebben een uitgebreid aanbod van manga. Mijn advies: stel de taal van de app in het Engels, dan vind je er ineens veel! Om je te helpen, heb ik nog een leestip!

What Did You Eat Yesterday?

Deze heerlijke manga volgt een volwassen homostel. Shiro is een gereserveerde advocaat met een grote liefde voor koken. Zijn vriend Kenji is een vrolijke kapper. Het is een boeiende serie over de plezieren en ongemakken van het dagelijkse leven. Wat ik zo leuk vind, is dat er veel over LGBTI rechten in Japan wordt gesproken, zonder dat het heel dramatisch wordt. Dat geeft veel belangrijke inzichten. Verder is het een kalme slice of life manga met vooral lekker ETEN! Er zitten zelfs recepten in die je zelf kunt proberen.

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: