Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Zomer Anime Preview 2019: coole brandweermannen in Fire Force!

Zomer anime preview 2019

Het wordt gegarandeerd een hete zomer met de nieuwste anime. In deze Zomer Anime Preview 2019 blog vertel ik jou mijn eerste indruk van de series die ik kijk dit seizoen. Onder meer brandweer en natuurkunde in de spotlights! Kijk jij ook deze anime?

De zomer in Slowakije is warm. Net zo warm als die paar tropische dagen die Nederland heeft gehad. Alleen geniet ik hier van een landklimaat, waar die tropische dagen de hele zomer aanhouden. Met om de zoveel tijd een flinke onweersbui die de boel komt afkoelen. Om vervolgens weer naar temperaturen van boven de 25 graden te klimmen. Al jaloers?

Het heeft ook een ‘nadeel’. En dat is een mindere productiviteit van mijn kant. Ik kan mij er gewoon niet toe zetten om achter de laptop te kruipen om blogs te schrijven. Daar is het te warm voor. Ik ben dan liever buiten aan het zwembad of in een park waar het koel is. Daarom heb ik de regelmaat waarop nieuwe blogs verschijnen veranderd. Tot en met december verschijnt er één keer per week een nieuw blog: op woensdag!

Deze woensdag wil ik jou vertellen over de nieuwe series die ik volg dit seizoen. Er zitten hele coole bij en ze zijn allemaal te kijken op Crunchyroll. Lees tot het einde!


Given

Volgens mij is dit de eerste keer sinds Animeazing.nl bestaat dat ik een shounen ai uitkies om te kijken. Dit is zeker niet de eerste keer dat ik het genre kijk, maar ik kijk het simpelweg niet zo veel. Dit heeft vooral te maken dat ik niet specifiek kijk naar het genre of de doelgroep waarvoor een anime bedoeld is. Vind ik de synopsis en trailer interessant? Dan geef ik het een kans.

Given volgt Ritsuka Uenoyama. Hij speelt gitaar en basketbal, wat hij beide erg leuk vind. Tegenwoordig kan hij echter moeilijk de motivatie vinden. Totdat hij Mafuyu Sato tegenkomt, die een kapotte gitaar bij zich heeft. Nadat hij zijn gitaar repareert, hoopt Mafuyu dat hij hem ook gitaar leert spelen. Ritsuka ziet dat niet zo zitten, maar raakt toch steeds meer geïnteresseerd. Ook al heeft hij het zelf misschien niet door. Zou dat veranderen wanneer hij Mafuyu hoort zingen?

Wij moeten allemaal nog Mafuyu horen zingen, maar de eerste aflevering vond ik al erg leuk. De animatie ziet er goed uit en, heel belangrijk, de muziek klinkt ook prima. Veelbelovend!

Demografie: shounen ai / 10+ – Genre: muziek, romantiek, drama – Studio: Lerche – Streamt op: Crunchyroll


Dr. Stone

Mijn interesse voor Dr. Stone werd al gewekt bij de eerste aankondiging. Het uiterlijk van Senkuu en dat hij ‘vecht’ met de kracht van wetenschap, maakte mij erg nieuwsgierig. Het begin is heel typisch voor shounen en ik moet nog wennen aan de designs van sommige andere personages.

Het lijkt er op dat dit een geschiedenisles zal zijn over de opmars van de mensheid en wetenschap, geheel in shounen stijl natuurlijk. Ik weet nog niet zo goed wat ik verder kan verwachten, maar ik vond de eerste aflevering heel erg leuk. Ik ben benieuwd!

Demografie: shounen / 10+ – Genre: avontuur, sci-fi – Studio: TMS Entertainment – Streamt op: Crunchyroll


Fire Force

De brandweer vond ik altijd al cool. Al sinds de eerste aankondiging van Fire Force was ik geïnteresseerd. Ik heb de manga niet gelezen, dus ik heb (on)geduldig gewacht op deze zomer. Bovendien ben ik fan van Soul Eater, ook een serie van mangaka Atsushi Ookubo. Nu ik de eerste aflevering gezien heb, ben ik er van overtuigd dat mijn geduld wordt beloond.

Wat een eerste aflevering! Deze shounen slaat de hele training van het hoofdpersonage over, om gelijk in actie te kunnen komen. De serie volgt Shinra Kusakabe, die net aanvangt bij de Special Fire Force Company 8. We krijgen gelijk te zien waar hij toe in staat is. Ik kan de invloed van Soul Eater zien in de stijl van deze serie. De 23 afleveringen voelden aan als 5 minuten. Dit garandeert een hete zomer!

Demografie: shounen / 10+ – Genre: actie, sci-fi – Studio: ufotable – Streamt op: Crunchyroll


De restjes

Het doet altijd een beetje pijn wanneer goede series eindigen zoals Sarazanmai en Dororo (recensie komt binnenkort!). Gelukkig zijn er altijd een paar die overblijven. Ik geniet van Demon Slayer en Fruits Basket. Beide series zijn in april begonnen en mogen dit seizoen nog verder gaan. Ik vind ze fantastisch!

Welke anime ga jij kijken deze zomer? Laat het weten in de reacties!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

1 reactie

  1. Eline schreef:

    Deze series volg ik ook 🙂 Mijn favoriet momenteel is Given. Ik heb Soul Eater (nog) niet gezien, maar het design van Fire Force kwam me bekend voor 😛 Ik kijk trouwens uit naar je recensie van Dororo!

Vermeldingen

  • Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: