Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Seven Deadly Sins: deze anime is géén zonde

Seven Deadly Sins anime review

Als een anime goed is, is het niet moeilijk om die binnen 24 uur in zijn geheel te zien. Sterker nog; het kost veel moeite om de verleiding te weerstaan verder te kijken ondanks dat je de volgende dag verplichtingen hebt. Is Seven Deadly Sins goed genoeg om de zonde van slaapgebrek te begaan?

De website netflix-nederland.nl publiceerde een lijst met de top 20 snelst gebingewatchte (ik haat dit woord) Netflix series in Nederland. De serie die zowel internationaal als in Nederland op nummer 4 staat, is de anime Seven Deadly Sins. Deze serie werd dus door heel veel mensen binnen 24 uur gekeken. Dat een anime dit voor elkaar krijgt vind ik niet verrassend, want als het goed gaat is een anime super verslavend om te kijken.

Ik vond het dus tijd om deze anime eindelijk eens te kijken. Oorspronkelijk werd de serie tussen oktober 2014 en 2015 uitgezonden. De anime is gebaseerd op een gelijknamige populaire manga, die voor het eerst verscheen in 2012 van de hand van Nakaba Suzuki. De animatie is geproduceerd bij Studio Bones – een studio bekend om goede actieseries, en is geregisseerd door Tensai Okamura, een andere grote naam in de anime industrie.

Op de één of andere manier heb ik die serie gemist, misschien omdat dit een periode was waarin ik minder anime keek. Achteraf gezien had ik deze serie toen misschien wel moeten kijken om mijn zin in anime terug te krijgen, want hij is inderdaad super tof!

Ga op reis met de Boar’s Hat!

Het verhaal volgt Elizabeth, prinses van Britannia. Wanneer een staatsgreep gaande is in haar koninkrijk, slaat ze op de vlucht en gaat ze zoeken naar de ‘Seven Deadly Sins’. Dat is een beruchte groep strijders die zelfs door de Holy Knights, de beschermridders van het koninkrijk, gevreesd door een incident in het verleden.

Elizabeth valt vrij letterlijk de excentrieke bar, de ‘Boars Hat’ binnen en daar begint haar avontuur – en dat van ons. De eigenaar van die bar is namelijk niemand minder dan de leider van de Deadly Sins: Meliodas. Laat je niet bedriegen door zijn kinderlijke uiterlijk, want hij is verschrikkelijk sterk en… nogal een pervers persoon.

Toch vond ik Meliodas vanaf het begin het leukste personage in de serie en één van de beste shounen hoofdpersonages die ik ken. Samen met Meliodas en het suuuuper schattige varkentje Hawk op zoek naar de andere Seven Deadly Sins. Dan blijkt ook gauw dat Meliodas niet de enige is met een opvallend karakter en uiterlijk. Ik vond het leuk dat ze een redelijk nauwkeurige representatie zijn van bekende (westerse) mythes en legendes. Let maar eens op hoeveel je herkent zonder het te moeten opzoeken.

Omdat de wereld onbekend is, is het avontuur nog groter.

Het is een vrij typische shounen actie serie, maar eentje die alle bekende tropes van het genre góéd doet en tegelijkertijd niet zo lang is als bijvoorbeeld One Piece of Naruto. Het voordeel is dat het geen twintig afleveringen duurt voordat de personages en de wereld goed en wel geïntroduceerd zijn. Tegen die tijd is deze serie alweer afgelopen, dus vanaf de eerste aflevering bied het volop actie en spanning.

Daarnaast weet je als als kijker net zo weinig van de wereld als de prinses, die tot op dat moment weinig buiten de muren van haar kasteel is geweest. Wanneer je wordt meegenomen in dit avontuur, leer je gaandeweg meer over de wereld en over de personages die tot dan toe in beeld zijn. Ik vind dat ze de opbouw van de wereld heel goed aanpakken, al vind ik het verre van perfect.

Overpowered vs. overpowered

Dat gezegd te hebben, vond ik vooral Elizabeth het meest nutteloze en vervelende vrouwelijke personage van welke shounen anime dan ook. Oké, sommige in shoujo series zijn nog erger, maar het enige wat ze kan is zichzelf in gevaar brengen en dat Meliodas haar moet redden. Al zijn er wel een paar momenten dat Elizabeth een coole eigenschap van zichzelf laat zien, zoals in een aflevering waarin ze op heel dappere wijze een illusie doorbreekt. Dát was een grote verrassing.

Een ander ‘probleem’ die je in de serie zou kunnen zien is dat de hoofdpersonages overpowered zijn. En in deze anime zijn ze zelfs nagenoeg onsterfelijk. Het kost Meliodas en zijn groep geen enkele moeite om een tegenstander te verslaan als ze echt serieus gaan vechten. Maar wat nou als het overpowered vs. overpowered is? Dan krijg je vuurwerk! De gevechten tussen de personages zijn een plezier om naar te kijken.

Seven Deadly Sins is een sterke productie.

Qua productie is Seven Deadly Sins ook ontzettend goed. De animatie heeft hier en daar wat dipjes in kwaliteit, maar wanneer het moet is het awesome. Zeker in de actiescènes zorgt de animatie alleen er al voor dat ze om te genieten zijn. De soundtrack die geproduceerd is door Hiroyuki Sawano, ondersteund dit uitstekend. Ik zeg maar niets over de opening track, ik ben een groot fan van MAN WITH A MISSION. Ook de eerste OP vind ik heel leuk hoor!

De anime Seven Deadly Sins zorgt van begin tot eind voor uitstekend vermaak. Er is ook al een tweede seizoen! Met deze serie heb ik mij niet hoeven vervelen.

TLTR

Overall
8.6/10
8.6/10
 • Verhaal - /10
  0/10
 • Personages - /10
  0/10
 • Animatie & tekenstijl - /10
  0/10
 • Geluid & soundtrack - /10
  0/10
 • Amusement - /10
  0/10
Sending
User Review
5 (1 vote)

Trailer


Deze pagina bevat een of meerdere gesponsorde links. Natuurlijk prijzen we alleen iets aan, wat voor jou interessant kan zijn. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij een kleine beloning. Dankzij die beloning kunnen we dit soort artikels blijven maken. Een win-win situatie! Lees hier meer over ons privacybeleid.Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: