Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Black Clover is zo slecht nog niet?!

Black Clover: zo slecht is deze shounen serie niet!

Als Asta één talent heeft, dan is het schreeuwen. Voor veel anime kijkers was dat al een reden om Black Clover niet te kijken. Ik hoorde daar ook bij. Toch was ik nieuwsgierig naar deze nieuwe shounen anime en bleef ik kijken. Spoiler: zo slecht is die serie niet!

Vanaf het eerste moment dat Asta zijn mond opentrok, gingen mijn nekharen overeind staan. Ik heb een hekel aan personages die alleen maar kunnen schreeuwen. Schreeuwen? Krijsen, bedoel ik. Helemaal wanneer dit het hoofdpersonage betreft, want dan heb ik grote moeite om mijn aandacht ergens anders op te vestigen.

Het is algemeen bekend dat lange shounen series meer afleveringen nodig hebben om het verhaal goed in te leiden. Het helpt dan niet wanneer de eerste indruk niet geweldig is. Die ervaring heb ik tenminste met Black Clover. Na 25 afleveringen had ik er al genoeg van. Maar het bleef knagen. Ik was nieuwsgierig, omdat ik wel één ding in de gaten had: de gevechten waren best leuk! Pure shounen battles voor fun.

Klassieke shounen

Black Clover is daarmee een klassieke shounen zoals Naruto, Naruto’s zoon, One Piece en Fairy Tail. Ook de format is typisch: een serie die het hele jaar wordt uitgezonden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld My Hero Academia. In dit geval is de lengte misschien wel het grootste voordeel, maar daar kom ik zo op terug.

De serie is geproduceerd door Studio Pierrot onder regie van Tatsuya Yoshihara. Het is een productie waaraan je goed kan zien dat ze met een beperkt budget werken. Blijkbaar is Asta één van de eerste rollen van stemacteur Gakuto Kajiwara. Ik hoop dat zijn stem niet stuk gaat hieraan, geez. De productie rammelt aan alle kanten, en wanneer je dan door de eerste helft matige afleveringen heen moet schreeuwen worstelen, is het begrijpelijk dat je het opgeeft.

Teamwork zorgt voor hoogtepunten

Toch heeft Black Clover iets waardoor het interessant is om verder te kijken. De gevechten zijn namelijk best amuserend om te kijken. Asta is met zijn anti-magie zwaarden overpowered ten opzichte van iedereen die wel magie heeft, maar kan het niet altijd alleen. Heel vaak is de ‘kracht van vriendschap’ heel letterlijk aanwezig in de vorm van teamwork. En wat is het leuk om te zien wanneer Asta en zijn team samenwerken om een tegenstander te verslaan! Dat zijn wat mij betreft hoogtepunten in de serie.

Die verrekte Asta blijkt ook nog eens een aardig stel hersens te hebben (niet altijd, maar als het moet wel). En hou je vast: hij kan stil zijn! Ik verklap niets, maar na aflevering 55 begrijp ik zijn karakter iets beter. Ook zijn er momenten dat hij zijn mond open trekt, maar niet schreeuwt. Dat is ook heel wat.

Leuk voor op een ontspannen avond!

Black Clover is een heel traditionele shounen serie met bij vlagen coole gevechten en interessante ideeën. Het is verre van de beste shounen en heeft heel wat te verbeteren, maar het is een simpele serie die je op een ontspannen avond best leuk kan vinden.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

2 reacties

  1. mootje schreef:

    deze moet jullie op netflix doen

  1. 16 februari 2020

    […] Inhoudelijk is My Hero Academia op zich niet zo heel uniek. De serie volgt dezelfde formule als andere beroemde ‘broers en zussen’ uit Shounen Jump. Elke personage is uniek en heeft kenmerkende eigenschappen en krachten. Maar ook dat is niet veel anders dan bijvoorbeeld Black Clover – een andere nieuwe shounen serie die ik volg. […]

Vermeldingen

  • Yasumi
  • mootje
  • My Hero Academia: niet iedereen is gelijk, maar iedereen kan een held zijn | Animeazing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: