Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Het beste van ANIMEJAPAN 2023

Het beste van AnimeJapan 2023 blog header.

Eén van de belangrijkste anime evenementen bestaat 10 jaar. Ieder jaar komt heel de anime industrie eind maart bij elkaar in het ‘Tokyo Big Sight’ expositiecentrum in Tokyo. Dit jaar was dat op 25 en 26 maart. Ik ga hier de nieuwtjes op een rij zetten die tijdens AnimeJapan 2023 bekend zijn gemaakt.

AnimeJapan is opgericht in 2014 door o.a. Production I.G, Aniplex, Bandai Namco, Kadokawa Corporation, NBCUniversal Entertainment Japan en nog verschillende andere grote namen in de anime industrie. Er komen meer dan 100 exposanten. Van uitgeverijen tot platenlables en natuurlijk anime studios. Ook streaming platforms zoals Netflix, Crunchyroll en Disney+ zijn present.

In de dagen voor, maar vooral tijdens AnimeJapan worden allerlei aankondigingen gemaakt. Het is moeilijk om dat allemaal bij te houden. Ik weet het! Het afgelopen weekend heb ik niet stilgezeten en het interessantste anime nieuws genoteerd.

Nieuwe Jujutsu Kaisen 2 trailer!

Tijdens AnimeJapan 2023 is de nieuwe Gojo Satoru…ahum… Jujutsu Kaisen seizoen 2 trailer gepresenteerd. Het tweede seizoen gaat op 6 juli in première en zal een half jaar te zien zijn.

Dit seizoen zal de “Kaigyoku/Gyokusetsu” arc en “Shibuya Incident” arc uit de manga van Gege Akutami animeren.

Sunghoo Park vertrekt als regisseur en wordt vervangen door een nieuwe naam: Shota Goshozono. Deze animator was episode director van de Jujutsu Kaisen afleveringen 8 en 17.

Trailer Rurouni Kenshin anime remake

Het was al even bekend dat er een Rurouni Kenshin anime remake aan zat te komen. Afgelopen week is bekend gemaakt dat de anime in juli van start gaat. Ook is er een nieuwe trailer getoond.

De anime is gebaseerd op de manga (1994 – 1999) van Nobuhiro Watsuki. Tussen 1996 en 1998 verscheen er al een tv anime gebaseerd op deze manga. Die versie was in Nederland op televisie te zien onder de naam ‘Samurai X’. Ik weet niet meer op welke zender (Cartoon Network?), maar ik was dol op deze serie.

Na Fruits Basket dus opnieuw een anime uit mijn jeugd die een remake krijgt!

Derde seizoen van “Re:Zero Starting Life in Another World”

Er is een nieuw seizoen van “Re:Zero Starting Life In Another World” aangekondigd! Er is een trailer gepubliceerd die de productie van het derde seizoen bevestigd.

De anime gebaseerd op Tappei Nagatsuki’s light novel begon in 2016 en in 2020 kwam het tweede seizoen uit.

Nieuwe Netflix anime: “Ooku: The Inner Chambers”

Netflix presenteerde tijdens AnimeJapan 2023 een nieuwe anime serie. “Ooku: The Inner Chambers”, gebaseerd op de gelijknamige manga van Yoshinaga Fumi. De anime serie is deze zomer al in Japan op Netflix te zien. Later dit jaar volgt de rest van de wereld.

“Ooku: The Inner Chambers” speelt zich af in de Edo periode van Japan. Er is een mysterieuze ziekte die ervoor zorgt dat de mannelijke bevolking met 75% is gereduceerd. Vrouwen hebben de rollen ingenomen die traditioneel gezien alleen door mannen werden gedaan. Zelfs de rol van Shogun.

Mannen zijn de kostbare levensbrengers die moeten worden beschermd. De mooiste mannen moeten de Shogun dienen.

Meer nieuws van AnimeJapan 2023

Dit zijn slechts drie van de aankondigingen die zijn gemaakt. Ik zet er nog een paar kort op een rij;

Er komt een vervolg op Horimiya in juli;

My Hero Academia krijgt een 7e seizoen;

Trigun Stampede krijgt een vervolg;

De Digimon Adventure 02 film gaat in oktober in première;

Er komt een F4-racing anime, “Overtake!”;

Zou jij naar AnimeJapan willen? Ik wel hoor! Als eerste deze coole onthullingen zien, stemacteurs ontmoeten en wie wet wat voor unieke goodies je daar kunt kopen. Ik zet het event in ieder geval op mijn bucketlist 🤩


Animeazing.nl socials!

Je kunt Animeazing ook vinden op social media. Volg en krijg een kijkje achter de schermen! Praat mee en wees als eerste op de hoogte van nieuws en winacties.

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: