Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Keep Your Hands Off Eizouken is een liefdesbrief aan animatie

Vanaf de eerste seconde is Keep Your Hands Off Eizouken één groot feest van kleur en animatie. Als je fan bent van anime of alle animatie, is dit verplichte kost. En natuurlijk, als je gewoon een vrolijke anime zoekt over meiden die hun passie volgen is dit ook een absolute aanrader. Ik vertel natuurlijk wat ik ervan vond!

Anime lijkt moeiteloos van de lopende band te komen. Als je ziet hoe veel anime series er per seizoen worden uitgezonden, valt je mond open. Helemaal wanneer je zich meer gaat verdiepen in de anime industrie. De productie van iedere anime die je ziet, is het resultaat van hard werk en een knap staaltje samenwerking. Als je dacht dat één tekening maken al moeilijk is, wat dacht je van duizenden tekeningen voor een paar minuten animatie?! Het is heel indrukwekkend!

De passie, creativiteit en energie die wordt gestoken in anime, wordt groots gevierd in Keep Your Hands Off Eizouken. De serie volgt drie meisjes die anime willen maken.

Anime begint met creative helden met een droom

Midori Asakusa maakt graag ontzettend gedetaileerde landschappen en achtergronden van de wereld om haar heen en die in haar rijke fantasie. Haar beste vriendin Sayaka Kanamori is in vergelijking met haar boomlang, maar zij staat met haar beide benen stevig op de grond. Kanamori haalt Asakusa regelmatig terug naar de realiteit. Ze heeft een gecalculeerde blik op het leven en een groot talent voor onderhandelen. Of is het chantage?

Asakusa en Kanamori redden een meisje die op de vlucht is voor haar bezorgde bodyguards: Tsubame Misuzaki. Het klikt meteen tussen haar en Asakusa, wanneer blijkt dat Misuzaki haar passie voor animatie deelt. Waar Asakusa geïnteresseerd is in setings en achtergronden, houdt Misuzaki vn het tekenen en animeren van mensen. Kanamori ziet een kans om geld te verdienen, dus stelt ze voor om een anime club te beginnen. Echter, bestaat er al een anime club op hun school, dus wordt het een film club. Zo begint hun avontuur dat de wereld zal verbazen.

Anime maken is chaotisch

Wat zo briljant is aan Keep Your Hands Off Eizouken, is dat de serie je niet ‘gewoon’ het proces van anime maken laat zien. Keep Your Hands Off Eizouken laat het je ‘voelen’. Bijvoorbeeld wanneer Asakusa haar fantasie laat lopen en dat letterlijk in beeld gebracht in de anime. Het is behoorlijk opwinded, totdat Kanamori haar en ons – de kijkers eraan herinnert dat uit die fantastische ideeën ook iets productiefs moet komen. Je hebt niet alle tijd om te fantaseren. Je hebt niet het geld om alle dromen te bereiken.

Anime maken is chaotisch. Zo is er een moment in de serie waarbij ze alles op het laatste moment moeten veranderen, omdat de soundtrack niet past bij de animatie die ze tot dan toe gemaakt hebben. Geloof me, dat voelde ik! Tot diep in de nacht moeten doorwerken, omdat de deadline morgen is. Ik denk dat we allemaal wel hebben meegemaakt. In de anime industrie is dat de regelmaat, en geen uitzondering!

Anime bruist van creatieve samenwerking

Eigenlijk kun je een regisseur vergelijken met een dirigent voor een orkest. Je hebt verschillende mensen en instrumenten in het orkest en de dirigent moet er voor zorgen dat alles klopt. Dat is de taak van Asakusa en dat is moeilijker gezegd dan gedaan, maar, wanneer alles op z’n plek valt dan is het resultaat natuurlijk geweldig.

De hoogtepunten van Keep Your Hands Off Eizouken zijn niet op één hand te tellen. Voortdurend komt de serie met verrassende momenten waarin de setting ineens veranderd. Wanneer het gedachteproces van Asakusa of Misuzaki in beeld wordt gebracht bijvoorbeeld. Dat is zo gaaf om te zien. De muziek en animatie in de anime is in die momenten perfect.

Keep Your Hands Off Eizouken is een liefdesbrief aan anime

Meester Masaaki Yuasa heeft met deze serie weer een schitterende anime gemaakt. Je voelt zijn liefde en passie voor zijn werk door het scherm heen. Natuurlijk geldt dat voor iedereen die aan anime werkt.

Keep Your Hands Off Eizouken is een explosie van kleur, creativiteit, liefde en passie voor anime. Dat gaf mij enorm veel plezier en ik keek iedere week uit naar de nieuwe afleveringen. Jij hoeft niet te wachten. De hele serie is inmiddels uit en ik kan je verzekeren dat het een plezierige kijk-ervaring is. Verplichte kost voor iedere anime fan!

Lees hier meer anime recensies!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

No Responses

  1. 28 juli 2020

    […] release. Ondertussen heeft Masaaki Yuasa alweer twee nieuwe titels uitgebracht, waaronder KEEP YOUR HANDS OFF EIZOUKEN en JAPAN SINKS 2020 (binnenkort volgt daar ook een recensie van). Yuasa is bekend als een […]

  2. 29 december 2020

    […] jaar regisseerde Masaaki Yuasa twee anime series. De eerste was een ode aan anime zelf: Keep Your Hands Off Eizouken. Ik werd zo vrolijk van die serie. Elke aflevering was een feestje van optimisme en creativiteit. […]

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: