You are here
Home > Nieuws > Makoto Shinkai is terug met Weathering With You

Makoto Shinkai is terug met Weathering With You

Weathering With You trailer

Op 19 juli ging de anime film Weathering With You in Japan in première. In het eerste weekend verkocht de film ruim 1,1 miljoen tickets en bracht die 1,6 miljard Yen op. Dat is 26% meer dan in het eerste weekend van Your Name. Dat is een krachtige terugkeer van Makoto Shinkai! Wederom is de soundtrack van de film geproduceerd door de band RADWIMPS.

Het verhaal van Tenki no Ko volgt Hodaka, die van een geïsoleerd eiland verhuist naar Tokyo. Hij raakt onmiddellijk blut en leeft zijn dagen in eenzaamheid. Dan vind hij een baantje als schrijver voor een schimmig occult tijdschrift. Sindsdien regent het elke dag.

In een andere hoek van de drukke stad ontmoet hij Hina. Een vrolijke jonge meid die samen woont met haar broertje. Hina heeft een geheimzinnige gave: de gave om de regen te stoppen en de lucht te klaren.
Hetzelfde als Your Name?

Dit klinkt als een omgekeerde versie van Your Name. Als fan van Makoto Shinkai’s werk kan ik je echter verzekeren dat het hoe dan ook een mooie film wordt. Ondanks dat de thema’s vaak hetzelfde zijn, is elke film van hem uniek. Uiteraard kan ik niet wachten om zijn nieuwe film te zien!

Weathering With You ging dit weekend op indrukwekkende wijze in première. De film bracht meer op dan Your Name in het eerste weekend, die vervolgens wekenlang op nummer 1 stond in de charts en de best verdienende film was in 2016. Voorafgaand aan de eerste screening, gaf Makoto Shinkai een speech waarin hij ook medeleven uitte voor de slachtoffers van de brand bij Kyoto Animation. Hij vertelde in een interview dat hij een kussengevecht scène wou laten lijken, op een vergelijkbare scène in K-On.

Weathering With You in Nederland

Het is nog niet bekend wanneer Weathering With You uit komt in Nederland, België of andere landen in Europa. De première in de Verenigde Staten en Canada staat gepland voor 2020 volgens IMDb.

Zodra er meer over bekend is, laten wij dat natuurlijk weten.

Check ook de adembenemende film Children of the Sea. Die film is ook uitgekomen deze zomer!

Reviews van eerdere Makoto Shinkai films:

Anime Bioscoop Agenda

Wil je weten waar en wanneer anime in de bioscoop te zien is? Onze Anime Bioscoop Agenda geeft het antwoord. Een leuke film gevonden die je wil zien? Voeg hem toe aan jouw persoonlijke agenda (Google en iCal)!

Niets missen? Volg ons op Facebook!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

2 thoughts on “Makoto Shinkai is terug met Weathering With You

  1. 1.6 Biljoen yen? Dat zou gelijk zijn aan meer dan 13 miljard euro. Als je engelse bronnen gebruikt om je artikels te schrijven denk er dan aan dat de getallen andere benamingen hebben. billion wordt vertaald naar miljard, niet biljoen. Amateuristische en belangrijke fout!

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
RSS
Facebook
Twitter
%d bloggers liken dit: