Makoto Shinkai is terug met Weathering With You (update)

Op 30 januari 2020 komt Weathering With You uit in Nederland! Op 19 juli ging de anime film Weathering With You in Japan in première. In het eerste weekend verkocht de film ruim 1,1 miljoen tickets en bracht die 1,6 miljard Yen op. Dat is 26% meer dan in het eerste weekend van Your Name. Dat is een krachtige terugkeer van Makoto Shinkai! Wederom is de soundtrack van de film geproduceerd door de band RADWIMPS.

Het verhaal van Tenki no Ko volgt Hodaka, die van een geïsoleerd eiland verhuist naar Tokyo. Hij raakt onmiddellijk blut en leeft zijn dagen in eenzaamheid. Dan vind hij een baantje als schrijver voor een schimmig occult tijdschrift. Sindsdien regent het elke dag.

In een andere hoek van de drukke stad ontmoet hij Hina. Een vrolijke jonge meid die samen woont met haar broertje. Hina heeft een geheimzinnige gave: de gave om de regen te stoppen en de lucht te klaren.
Reviews van eerdere Makoto Shinkai films:


Hetzelfde als Your Name?

Dit klinkt als een omgekeerde versie van Your Name. Als fan van Makoto Shinkai’s werk kan ik je echter verzekeren dat het hoe dan ook een mooie film wordt. Ondanks dat de thema’s vaak hetzelfde zijn, is elke film van hem uniek. Uiteraard kan ik niet wachten om zijn nieuwe film te zien!

Weathering With You ging dit weekend op indrukwekkende wijze in première. De film bracht meer op dan Your Name in het eerste weekend, die vervolgens wekenlang op nummer 1 stond in de charts en de best verdienende film was in 2016. Voorafgaand aan de eerste screening, gaf Makoto Shinkai een speech waarin hij ook medeleven uitte voor de slachtoffers van de brand bij Kyoto Animation. Hij vertelde in een interview dat hij een kussengevecht scène wou laten lijken, op een vergelijkbare scène in K-On.

Weathering With You in Nederland

De filmdistributeur Periscoop heeft een speciale label voor anime in Nederland gelanceerd en daarbij bekend gemaakt dat Weathering With You vanaf 20 januari 2020 in de Nederland te zien is. Zet de release alvast in je agenda. Natuurlijk wordt later bekend waar de film te zien is!

Ga hier naar de Anime Bioscoop Agenda voor meer informatie!


Like je dit?

Laat het ons weten! Dat kun je doen op verschillende manieren:

Laat je ook een reactie achter? Thanks!

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
YasumiTico Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tico
Gast
Tico

1.6 Biljoen yen? Dat zou gelijk zijn aan meer dan 13 miljard euro. Als je engelse bronnen gebruikt om je artikels te schrijven denk er dan aan dat de getallen andere benamingen hebben. billion wordt vertaald naar miljard, niet biljoen. Amateuristische en belangrijke fout!

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


%d bloggers liken dit: