Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Makoto Shinkai is terug met Weathering With You (update)

Anime film Weathering With You vanaf 20 januari in de bioscoop

Op 30 januari 2020 komt Weathering With You uit in Nederland! Op 19 juli ging de anime film Weathering With You in Japan in première. In het eerste weekend verkocht de film ruim 1,1 miljoen tickets en bracht die 1,6 miljard Yen op. Dat is 26% meer dan in het eerste weekend van Your Name. Dat is een krachtige terugkeer van Makoto Shinkai! Wederom is de soundtrack van de film geproduceerd door de band RADWIMPS.

Het verhaal van Tenki no Ko volgt Hodaka, die van een geïsoleerd eiland verhuist naar Tokyo. Hij raakt onmiddellijk blut en leeft zijn dagen in eenzaamheid. Dan vind hij een baantje als schrijver voor een schimmig occult tijdschrift. Sindsdien regent het elke dag.

In een andere hoek van de drukke stad ontmoet hij Hina. Een vrolijke jonge meid die samen woont met haar broertje. Hina heeft een geheimzinnige gave: de gave om de regen te stoppen en de lucht te klaren.
Reviews van eerdere Makoto Shinkai films:


Hetzelfde als Your Name?

Dit klinkt als een omgekeerde versie van Your Name. Als fan van Makoto Shinkai’s werk kan ik je echter verzekeren dat het hoe dan ook een mooie film wordt. Ondanks dat de thema’s vaak hetzelfde zijn, is elke film van hem uniek. Uiteraard kan ik niet wachten om zijn nieuwe film te zien!

Weathering With You ging dit weekend op indrukwekkende wijze in première. De film bracht meer op dan Your Name in het eerste weekend, die vervolgens wekenlang op nummer 1 stond in de charts en de best verdienende film was in 2016. Voorafgaand aan de eerste screening, gaf Makoto Shinkai een speech waarin hij ook medeleven uitte voor de slachtoffers van de brand bij Kyoto Animation. Hij vertelde in een interview dat hij een kussengevecht scène wou laten lijken, op een vergelijkbare scène in K-On.

Weathering With You in Nederland

De filmdistributeur Periscoop heeft een speciale label voor anime in Nederland gelanceerd en daarbij bekend gemaakt dat Weathering With You vanaf 20 januari 2020 in de Nederland te zien is. Zet de release alvast in je agenda. Natuurlijk wordt later bekend waar de film te zien is!

Ga hier naar de Anime Bioscoop Agenda voor meer informatie!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

2 reacties

  1. Tico schreef:

    1.6 Biljoen yen? Dat zou gelijk zijn aan meer dan 13 miljard euro. Als je engelse bronnen gebruikt om je artikels te schrijven denk er dan aan dat de getallen andere benamingen hebben. billion wordt vertaald naar miljard, niet biljoen. Amateuristische en belangrijke fout!

    • Yasumi schreef:

      Je hebt gelijk! Ik raak er weleens door de war en kennelijk is het mijn aandacht ook ontglipt deze keer. Bedankt voor het melden, ik ga het aanpassen!

Vermeldingen

  • Yasumi
  • Tico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: