Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Hoe kies je de beste anime om te kijken?

Hoe kies je de beste anime? De keuze is reuze.

Er is te veel anime in de wereld! Echt waar, als je ziet dat er IEDER seizoen minimaal 40 nieuwe series erbij komen – specials en films reken ik niet eens mee. De keuze is reuze. Je raakt bijna overspannen van de keuzestress. In het begin van mijn ‘carrière’ als anime fan, lukte het me weleens om 20 series tegelijk te volgen. Maar dat was toen ik nog naar school ging en verder niets beters te doen had. Helaas is die tijd voorbij en moet ik mijn uren ontspanning afwisselen met werk, boodschappen doen, huishouden en je weet wel… alle andere verplichtingen van een volwassene. Waar haal je dan nog de tijd vandaan om anime te kijken? Ik heb het juiste recept gevonden. Laat ik je daarom een spoedcursus geven: hoe kies je de beste anime.

De oplossing is voor mij eigenlijk heel simpel: volg de leukste, bewaar de rest voor later en ga vaker bingewatchen. Dat klinkt niet aantrekkelijk als je de gesprekken over de actuele series niet wil missen. Maar geloof me, die kun je ook houden op latere momenten. Er zijn genoeg mensen die hetzelfde doen – zoals ik bijvoorbeeld (reacties op de recensies ontvangen vind ik altijd leuk!). Zo verbetert ook je kijk ervaring, want de series die je niet leuk vind, laat je gewoon met rust. Ik kan je vertellen hoe je een anime kunt kiezen, via een makkelijk stappenplan. Dit is ook heel handig voor als je voor het eerst anime gaat kijken, maar niet weet waar je moet beginnen. Here we go!

Disclaimer: je moet natuurlijk zelf weten hoe je kiest. Dit blog heb ik voor de lol geschreven 😉 . Wie weet helpt het!

Stap 1: ken jezelf en je smaak

Deze stap is eigenlijk het belangrijkste en maakt je anime keuze zo veel makkelijker. Weet wat je smaak is! Welke films en series kijk je graag? Wat zijn de genres of welke thema’s bevatten ze? Kijk je graag comedy of liever actie en avontuur? Ook als je nog nooit een anime hebt gezien, is dit handig want er is werkelijk voor elk genre wel een leuke serie te vinden.


Stap 2: gebruik MyAnimeList om een anime te vinden

Als ik een aanrader nodig heb, ga ik altijd naar de website MyAnimeList.com. Deze website heeft een enorme catalogus en uitgebreide zoekfuncties. Je hoeft geen titel te kennen, want je kunt ook op genre zoeken. Vervolgens kun je interessante anime verzamelen in een lijst en bijhouden waar je bent gebleven met kijken.

Stap 3: lees de omschrijvingen en aanbevelingen

Het is niet makkelijk om een keuze te maken als er heel veel series zijn in een bepaald genre. Persoonlijk ga ik dan liever af op de omschrijvingen en aanbevelingen bij die serie. Klinkt de omschrijving interessant genoeg en zijn de meeste recensies daarover positief? Dan is het een goede keuze en is het tijd om te gaan kijken waar je de anime kunt kijken.

Je kunt bijvoorbeeld de recensies op deze website lezen.

Stap 4: zoek de streamingdienst waar je gekozen anime op te kijken is

Er zijn genoeg streamingdiensten op het internet die anime aanbieden. Elke dienst heeft zijn eigen selectie anime die nieuw uit komt. Ik weet hoe onoverzichtelijk dat is, dus heb ik sinds dit seizoen (winter 2020) een overzicht gemaakt. Je kunt dus hier zien waar de anime die je wil zien, ook daadwerkelijk te zien is. Handig, toch?


Let op: voor niets gaat de zon op. Alle andere streamingdiensten die gratis anime aanbieden zijn illegaal. Gebruik ze alleen als je echt niet anders kan, en zorg voor een goede Adblock want ze kunnen malware en virussen bevatten. Ik heb alle veilige en legale streamingdiensten met anime hier op een rij gezet (link naar pagina met diensten).

Een overzicht van legale streamingdiensten waar anime te zien is, vind je hier.


Stap 5: geniet van je anime!

Een anime gevonden die je graag wil kijken? Geweldig! Dan rest je alleen nog een glas drinken en een bak popcorn te pakken.

Laat je weten welke anime je gaat kijken?


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: