Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Met deze drie apps kun jij onderweg anime kijken

De beste apps om anime te kijken onderweg

Het is vakantietijd! Ga jij nog weg? Lekker op vakantie naar de zon? Of toch liever thuis. Je wil natuurlijk niet de hele dag binnen zitten. Zeker niet wanneer het lekker zomers weer is. Wil je onderweg of op het strand anime kijken? Onderweg anime kijken doe ik ook graag. Ik heb mijn top 3 favoriete apps op een rij gezet!

De zomervakantie gaat binnenkort beginnen én een nieuw anime seizoen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je graag anime mee wil nemen op jouw reis. Hoe doe je dat? Je kunt dvd’s en een draagbare dvd-speler meenemen. Maar natuurlijk is je smartphone of tablet het ideaalst. Er zijn verschillende apps waarmee je anime kunt kijken. Maar wat zijn de beste?

Ook ik wil ontzettend graag onderweg anime kijken. Ik reis veel waarbij ik soms meer dan 10 uur in een auto, bus of trein zit. Mijn vliegreis is meestal korter, maar ik daar is het prettig om afleiding te hebben. Daarom stel ik hoge eisen aan de streaming apps die ik gebruik: hoeveel anime series staan er op, kun je films en series downloaden en is de app gebruiksvriendelijk?

In mijn beleving zijn onderstaande drie de beste apps voor onderweg anime kijken.

#1 Netflix

Anime aanbod:

Waardering: 2 uit 5.

Gebruiksvriendelijkheid app:

Waardering: 5 uit 5.

Downloaden mogelijk: ja

Als leider onder de streamingdiensten, heeft Netflix een fantastische app. Makkelijk in de omgang. Het grote minpunt is dat het aanbod van anime niet zo groot is. Het groeit wel, maar kan nog lang niet tippen aan Crunchyroll of Wakanim. De reden dat Netflix toch bovenaan staat, is de mogelijkheid om films en series te downloaden. Dat maakt de app natuurlijk al ideaal voor onderweg anime kijken. Maar de doorslag geeft de gebruiksvriendelijkheid van deze functie. Met een paar klikken is het gebeurd en je kunt zelfs instellen dat de app automatisch nieuwe afleveringen download als je klaar bent.

#2 Crunchyroll

Anime aanbod:

Waardering: 4 uit 5.

Gebruiksvriendelijkheid app:

Waardering: 3 uit 5.

Downloaden mogelijk: nee

Vergeleken met Wakanim heeft Crunchyroll een slechtere player, maar daar zal de gemiddelde gebruiker niet op letten. De app vind ik niet overzichtelijk. Door de chaotische indeling, is het soms zoeken naar een anime die je wil kijken. Daarover mag dan wel weer gezegd worden dat het aanbod enorm is. Crunchyroll werkt momenteel aan een offline viewing functie, maar die is nog niet buiten de Verenigde Staten beschikbaar. Onderweg anime kijken is dus alleen mogelijk als je stabiel internet hebt (en een grote databundel).

Onderaan de streep vind ik Crunchyroll nog steeds de beste streamingdienst voor anime.

#3 Wakanim

Anime aanbod:

Waardering: 4 uit 5.

Gebruiksvriendelijkheid app:

Waardering: 2 uit 5.

Downloaden mogelijk: ja

Wakanim is een streaming dienst die zich net zoals Crunchyroll specialiseert in het streamen van anime. De app van Wakanim is overzichtelijker en heeft voor Premium leden een download functie. Maar daar houdt het voor dit blog op. Voor onderweg anime kijken vind ik de app een minder groot succes. Met afleveringen die ik gedownload had, heb ik vaak gehad dat ik ze niet kon afspelen. De klantenservice kon mij daar ook niet mee helpen, dus ik had dan gewoon pech.

Een ander groot minpunt vind ik dat alles regio-locked is en dat Wakanim dit onhandig geregeld heeft. Zo kan het zijn dat je in Duitsland alleen de series kunt zien die daar beschikbaar zijn. Je kunt dan ook alleen voor Duitse ondertiteling kiezen, zelfs voor series die ook onder de ‘Nordic countries’ vallen, waar Nederland ook bij zit. Dit vind ik heel jammer, want het aanbod van anime is goed. Als Crunchyroll een serie in het seizoen niet streamt, dan is de kans groot dat Wakanim die dan heeft.

Extra tip: gebruik een VPN

Voor onderweg vind ik het wel fijn om mijn IP-adres en andere gegevens te verbergen. Dat kan je doen met een VPN. De betere zijn betaald, maar dan weet je ook zeker dat het goed is. Ik zelf gebruik NordVPN*, want die heeft een goede app. Een bijkomende handigheid, is dat je kunt doen alsof je IP-adres in een ander land is. Daar maak ik dankbaar gebruik van als ik in Slowakije ben voor mijn werk. Dan kan ik bijvoorbeeld de Nederlandse catalogus van Wakanim en Netflix blijven zien.


Like je dit?

Hier kun je een overzicht van alle anime streamingplatforms vinden!

Laat het ons weten! Dat kun je doen op verschillende manieren:

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

* Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: