Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Mijn top 4 anime soundtrack composers

Blog thumbnail met een afbeelding van Your Lie in April met de tekst Top 4 Anime Soundtrack composers

Als je het mij vraagt is de soundtrack in anime minstens zo belangrijk als de animatie. Hierin blinkt anime uit vergeleken met veel andere animatiefilms en -series. Ik luister er graag naar. Daarom wil ik het in dit blog hebben over mijn vier favoriete anime soundtrack composers. Ben jij het eens met deze lijst?

Het is lang geleden sinds ik een blog heb geschreven over muziek. Ik wil mij meer concentreren op recensies en weetjes over anime, dus muziek is op de achtergrond geraakt. Daarom ben ik des te blijer dat ik het jaar hiermee kan beginnen. Muziek in anime is letterlijk op de achtergrond, maar dat betekent niet dat het onbelangrijk is.

De beste anime composers op een rij

Sterker nog, het succes van een anime is mede te danken aan een goede soundtrack. De soundtrack is vaak de sfeermaker. Zonder komt die scène misschien niet over zoals hij bedoeld is. De soundtrack is zo belangrijk dat de beste het gemakkelijk kunnen opnemen tegen film soundtracks. Of zijn ze beter?

Dat is niet de discussie die ik hier wil houden. Ik wil simpelweg mijn favoriete composers met jou delen. Je kent ze vast wel. Volume aan? Headset op? Oké, hier komen ze.

#1 Hiroyuki Sawano

Ik leerde de componist Hiroyuki Sawano kennen dankzij de anime Attack On Titan. Sommigen noemen hem de ‘Hans Zimmer’ van anime. Dat is niet verwonderlijk. Zijn muziek is heel herkenbaar, voornamelijk de dramatische tracks. Dit zijn mijn favoriete tracks van de componist. Bijvoorbeeld die scène waarin de Armored Titan de eerste keer door Wall Maria heen breekt. ‘Attack on Titan’ is een van de vele tracks die de emoties, die je had bij het kijken van die spannende scènes, weer naar boven kan halen zelfs wanneer je de beelden zelf niet ziet. Dat is essentieel voor een goede soundtrack.

Hiroyuki Sawano heeft ook de geweldige soundtracks van Seven Deadly Sins en Kabaneri of the Iron Fortress gemaakt. Deze man is nog jong, dus ik verwacht nog veel mooie muziek van hem!

#2 Yuki Kajiura

Ze heeft al voor vele anime een soundtrack gemaakt. Ik leerde haar muziek kennen dankzij Sword Art Online, maar eerlijk gezegd werd ik pas fan na het horen van de Haikyuu!! soundtrack. Haar muziek is heel divers, maar ik vind haar motiverende tracks het beste. In tegenstelling tot de dramatische tracks van Sawano, heeft de muziek van Yuki Kajiura een hoopvolle en positieve klank. Je krijgt er automatisch zin van om te gaan sporten.

Momenteel is haar bekendste werk natuurlijk die van Demon Slayer. Is dit niet schitterend?

#3 Yoko Kanno

Yoko Kanno heeft een speciaal plekje in mijn hart. Of precies gezegd, de soundtrack van Wolf’s Rain. Het is 10 jaar geleden sinds ik de serie gezien heb, maar de track Heaven’s Not Enough brengt nog steeds tranen in mijn ogen. En dat is niet de enige iconische serie waar zij de soundtrack voor heeft gemaakt. Cowboy Bebop, Darker than Black, Kids on te Slope en meest recent Terror In Resonance.

En geloof het of niet, ze maakte ook de intro en outro voor de serie Oban Star Racers. Die serie was op de Nederlandse TV te zien op Jetix in 2006 (wij kregen de Japanse versies, wat best uniek was voor die tijd!). Het was geen serie die ik vaak keek, maar wat ik wel tof vond was de muziek.

#4 Kensuke Ushio

Deze composer heeft pas mijn aandacht getrokken toen ik voor het eerst A Silent Voice zag. Sindsdien kan ik hem echter moeilijk wegdenken. Ook verbaasde hij me iedere keer met het volgende werk zoals de soundtrack van Devilman Crybaby en Japan Sinks 2020. Zijn naam is Kensuke Ushio.

Wat ik zo goed vind aan deze composer, is zijn unieke manier van creeëren. Hij gaat zeer experimenteel te werk, waardoor elke soundtrack anders is. Wist je dat de soundtrack van A Silent Voice gebaseerd is op de Inventionen in C Majoor van Bach? Je hoort het misschien niet meteen, want veel tracks zijn losse noten en daardoor onherkenbaar gemaakt. In deze film is geluid er onlosmakelijk aan verbonden en dat maakt het ook geweldig. Daarom vind ik dit zijn beste werk tot nu toe.

Welke composers ken jij?

Eigenlijk zou ik dit blog helemaal vol gooien met de prachtigste soundtracks. Er zijn meer fantastische composers, zoals natuurlijk de bekende Joe Higaishi. Ik kan hier geen genoeg van krijgen. Meestal luister ik ernaar wanneer ik aan het werk ben of wanneer ik blogs schrijf. Zoals dit blog! Heerlijk.

Er zijn natuurlijk nog veel meer soundtracks en geweldige composers. Luister jij ook naar anime soundtracks? Heb jij een favoriet? Deel het met mij!


Dit was het dan!

Lees je graag anime recensies? Hier staan alle recensies van deze website in één groot overzicht.

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: