Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

6 Feiten over Goku die je MOET weten!

Feiten over Goku

Het is al enige tijd geleden dat Yasumi en ik samen een blog schreven. Dat heeft vele redenen. De grootste is dat we het gewoon vergeten 😅. Een andere belangrijke reden is dat we te weinig ideeën hadden. En oké…tijd speelde ook een rol 😢. Maar vandaag is dat afgelopen! We gaan in dit blog een personage bespreken, en dat is geen onbekende. Een icoon uit onze jeugd: Goku uit Dragon Ball Z!

Hij is de held uit onze kindertijd, en dat van veel Nederlandse anime fans. Dragon Ball Z was sinds 2000 op Cartoon Network en later Yorin. Helaas is de prequel, Dragon Ball nooit bij ons op TV geweest. Maar Dragon Ball GT dan weer wel! In 2003 werden de uitzendingen in Nederland gestopt.

Pas in 2019 keerde Goku terug in Nederland met Dragon Ball Super: Broly die toen in januari uit kwam in de bioscoop.

Wij willen graag enkele leuke feiten over Goku met je delen. Misschien weet je ze nog niet allemaal!


Goku in de thumbnail heb ik getekend als fanart! Bekijk hier mijn portfolio 😁

Wie is Goku?

Zijn volledige naam is Son Goku. Gewoon Goku in de Engelse versies, is voor velen een iconisch personage. De gehele serie is zelfs nu nog mateloos populair. De originele serie, Dragon Ball kwam in 1987 op de markt. Het brein achter de manga serie is Akira Toriyama. Hij werd hiermee in één klap wereldberoemd.

Goku wordt ingesproken door een vrouw

Wist je dat de originele Goku ingesproken wordt door een vrouw? De Japanse stem van Goku is Masako Nozawa. Ze is een veteraan van de Japanse seiyuu (stemacteurs) en heeft vele personages ingesproken. Een ander beroemd personage van haar is Doraemon in de gelijknamige serie. Grappig detail is dat de stemactrice ook bijna de hele familie heeft ingesproken. Niet alleen Goku, maar ook Gohan en Goten, en zelfs zijn vader Bardock.

Goku heeft meerdere Engelse stemacteurs

Wij vinden dat het één van de weinige anime series is, waarvan de Engelse dub beter is dan de Japanse. Er zijn verschillende versies van de Engelse dub, omdat de opnames door verschillende studio’s werden gedaan of de stemacteurs ermee stopten.

De Engelse dub versie van Ocean Group met Peter Kelamis (1-122) en Kirby Morrow (123-291) kwam in Nederland op tv.

In de Funimation remaster uit 2009 wordt Goku ingesproken door Sean Schemmel.

Goku is vernoemd naar een wortel

In het verhaal is ‘Kakarot’ (Carrot) de echte naam van Goku. Ook andere personages in Dragon Ball Z zijn vernoemd naar voedsel zoals Vegeta (vegetable? 😉). Of ondergoed, zoals Bulma en haar zus Bloomers.

En hij is bang voor zijn vrouw en naalden

In het verhaal trouwt Goku met Chi-chi. Zij is de enige waar deze grote held echt bang voor is. En zo hoort het. Een man moet altijd ontzag hebben voor vrouwen 😉. Het is ook gewoon heel grappig om te zien.

Daarnaast is hij doodsbang voor naalden. Dat kan ik wel begrijpen. Ik heb er ook hélemaal niks mee 😱.

Sun Wukong is de inspiratie!

Mangaka Akira Toriyama liet zich voor Dragon Ball Z inspireren door martial arts films, waaronder die van Bruce Lee en Jacky Chan. Het personage is gebaseerd op de aap uit De reis naar het Westen: Sun Wukong. Toriyama gaf hem het uiterlijk van een mensenkind met een staart om hem uniek te maken. Hij vond de staart echter vervelend om te tekenen. Daarom verliest hij zijn staart!

Goku heeft cameo’s in andere anime series

Als je een grote shounen fan bent, dan ken je Gintama wellicht ook wel. In deze serie komt een verwijzing naar Dragon Ball Z en Goku vaker voorbij. Verder komt hij ook op bezoek in andere anime series. In sommige van deze crossovers spreekt Masako Nozawa ook zijn stem in. Cool hè!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Silerna

Hobby illustrator met een eigen comic. Groot manga fan en verschijnt zo nu en dan met een blog. Bezoek haar portfolio: www.silerna.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: